ΥΠΕΞ Βουλγαρίας: Η εξωτερική πολιτική χρειάζεται ισχυρότερη παρουσία γυναικών

Τρία κορίτσια από τη Βουλγαρία που κέρδισαν τον φετινό διαγωνισμό «Πρέσβειρα για μια μέρα» τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με την απερχόμενη Υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Μαρίγια Γκάμπριελ, και τις γυναίκες πρέσβειρες στη Σόφια.

Η κ. Γκάμπριελ δήλωσε ότι η εξωτερική πολιτική χρειάζεται μια ισχυρότερη παρουσία γυναικών, οι οποίες όχι μόνο θα έχουν πολύτιμη συμβολή, αλλά θα αποτελούν πρότυπο για τα κορίτσια και τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο, ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας.

Οι τρεις νικήτριες της φετινής διοργάνωσης του προγράμματος «Πρέσβειρα για μια μέρα»

είναι η Νικολέτα Στοΐνοβα από το Καζανλάκ, η Θεοδώρα Βάτσκοβα από το Τρόιαν και η Λιονί Ρουζ από τη Γιάμπολ, όλες ηλικίας 17 ετών. Τα κορίτσια μοιράστηκαν τις εντυπώσεις τους και κατάφεραν να κάνουν όλους τους παρευρισκόμενους να νιώσουν μέρος μιας κοινότητας που ενώνεται με την υπόθεση των δικαιωμάτων των γυναικών.

«Μαζί στείλαμε ένα ισχυρό μήνυμα σε όλες τις ταλαντούχες νεαρές γυναίκες ότι χρειαζόμαστε τη δημιουργικότητα και την κριτική τους σκέψη για να ξεπεράσουμε με επιτυχία τις προκλήσεις στη Βουλγαρία, την Ευρώπη και τον κόσμο», δήλωσε η Μαρίγια Γκάμπριελ.

Ευχαρίστησε την πρέσβειρα της Αυστρίας Άντρεα, Ίκιτς-Μποχμ, και όλες τις γυναίκες πρέσβειρες για το πάθος και τη δέσμευσή τους στον σκοπό της συμμετοχής περισσότερων νέων στις διεθνείς σχέσεις.

Αυτή ήταν η έβδομη οργάνωση της πρωτοβουλίας της Βρετανικής Πρεσβείας «Πρέσβειρα για μια ημέρα». Η Αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης, Ιλιάνα Γιότοβα, έθεσε υπό την αιγίδα της το πρόγραμμα.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να ενθαρρύνει τα κορίτσια από τη Βουλγαρία να εκφράσουν τις απόψεις τους για ένα ευρύ φάσμα σημαντικών θεμάτων.

Η φετινή διοργάνωση, με σύνθημα «Εμπνέοντας την ένταξη των γυναικών», εστιάζει στην ένταξη των γυναικών σε όλους τους τομείς της ζωής, ανεξαρτήτως ηλικίας, φυλής ή θρησκείας.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν κορίτσια ηλικίας 16 έως 19 ετών, τα οποία έπρεπε να καταγράψουν ένα βίντεο σχετικά με το πώς θα ενέπνεαν άλλα κορίτσια να κάνουν μεγάλα όνειρα, να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και να μην τα παρατήσουν.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία: Τουλάχιστον 3 άμαχοι νεκροί σε βομβαρδισμούς

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα