Υπ.Εξωτερικών: Δεν είναι αποδεκτή μια Σολομώντεια λύση στο κυπριακό

Η Eλληνοκυπριακή πλευρά, επεσήμανε ο Υπουργός Εξωτερικών, βρίσκεται αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για λύση  Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, με σημείο ωρίμασης το Κραν Μοντανά.

Σε συνέντευξη  στην Ελληνική εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ο Κωνσταντίνος  Κόμπος ανέφερε οτι η άλλη πλευρά, είναι σαφέστατα έξω απο αυτό το πλαίσιο.

Συνεπώς, πρόσθεσε,

εάν η λύση για να έρθουν οι δύο πλευρές κοντά είναι ένα στρατήγημα και μια λύση σολομώντεια, αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, επειδή είναι  εντός της παρανομίας.

Ο κύριος Κόμπος σχολίαζε  την επικείμενη άφιξη στην Κύπρο της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, αλλά και τις θέσεις που διατυπώνει η τουρκική πλευρά.

Ανέφερε επίσης οτι  η προσοχή πρέπει να στραφεί σε παράγοντες που επηρεάζουν, όπως τα Ευρωτουρκικά, μετά και τα πρόσφατα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

"Η Τουρκία θεωρεί ότι η προώθηση των ευρωτουρκικών είναι προς όφελος της και εμείς ανοίξαμε αυτό τον δρόμο", σημείωσε ο κύριος Κόμπος.

Άρα, πρόσθεσε, όσοι αποζητούν από την Ελληνοκυπριακή πλευρά  μεγάλο άνοιγμα, αυτό ήδη έγινε, προσθέτοντας οτι η επιλογή  θετικής εξέλιξης είναι στην άλλη πλευρά.    

Πηγή: ΡΙΚ

Keywords
Τυχαία Θέματα