Υπό διερεύνηση κυπριακή εταιρεία σιτηρών για υπόθεση 116 εκατ.

Υπόθεση διεθνών διαστάσεων βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας της Αστυνομίας.

Αφορά εγγεγραμμένη εταιρεία στο νησί μας με αντικείμενο τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία, αλλά και ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα που καταλογίζονται σε αξιωματούχους της και συνδεδεμένα με αυτήν πρόσωπα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», πρόσωπο το οποίο ενεργεί για λογαριασμό κοινοπραξίας δανειστών ως παραλήπτης-διαχειριστής, κατήγγειλε εταιρεία

για δόλια αποξένωση περιουσιακών στοιχείων. Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, τα πρόσωπα φέρονται να ενήργησαν με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποξενώσουν περιουσία της εταιρίας, έχοντας ως απώτερο στόχο να αποφευχθεί να καταβληθεί οφειλή 116 εκατομμυρίων δολαρίων, στην κοινοπραξία που ενεργεί ως διαχειριστής.

Ο παραλήπτης θεωρεί ότι αυτή η αποξένωση έγινε με δόλιο τρόπο και υποδεικνύει επτά φυσικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων δύο Ελληνοκύπριοι και δύο άλλα άτομα τα οποία έγιναν κάτοχοι κυπριακού διαβατηρίου μέσω του κυπριακού επενδυτικού προγράμματος.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντοτε με το δημοσίευμα, διεθνή μέσα έχουν προβάλει τις καταγγελίες αυτές ένεκα του γεγονότος ότι πρόκειται για εμπόριο σιτηρών, το οποίο βρίσκεται σε ζήτηση.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε την λήψη της καταγγελίας και ότι οι εξετάσεις βρίσκονται σε εξέλιξη από το αρμόδιο τμήμα.

Διαβάστε επίσης: ΔΣΜΚ για τις διακοπές ρεύματος: «Ήταν λόγω μεγάλης αστοχίας…»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπό, 116,ypo, 116