Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΕΛΑΜ ο Παύλος Ιωάννου

Στο ψηφοδέλτιο του ΕΛΑΜ για τις Ευρωεκλογές θα βρίσκεται ο τέως Χρηματοοικονομικός Επίτροπος, Παύλος Ιωάννου.

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος κατά τη φιλοξενία του στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι».

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Θ. Ιωάννου, διορίστηκε Χρηματοοικονομικός Επίτροπος την 1η Ιουλίου, 2013. Επαναδιορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο για δεύτερη πενταετή θητεία, την 28η  Ιουνίου, 2018. 

Πρόκειται για το φυσικό πρόσωπο που επιλαμβάνεται παραπόνων κατά χρηματοοικονομικών

επιχειρήσεων, τα οποία υποβάλλονται από καταναλωτές συναφών υπηρεσιών και κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Ο Παύλος Θ. Ιωάννου είναι αριστούχος απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Οικονομικές Επιστήμες) και κάτοχος μεταπτυχιακού MSc Economic του London School of Economics, ύστερα από σπουδή στο LSE με υποτροφία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε επίσης Στρατηγική Διεύθυνση και Decision Engineering στο Northern Illinois University με υποτροφία Fulbright και έχει ολοκληρώσει Πανεπιστημιακές Σπουδές στα Μαθηματικά και Computing. To 2010 του απονεμήθηκε το John Βrooks Award, στο Βερολίνο, από IFTA για δημοσιευμένη εργασία του σχετικά με τη δυναμική των διεθνών χρηματαγορών.

Είναι επίσης κάτοχος, μεταξύ άλλων, του τίτλου Master Financial Technical Analysis (IFTA). Έχει εργαστεί σε διάφορα σχέδια ανάπτυξης και συναφή έργα της Διεθνούς Τράπεζας στην Ινδονησία, Αιθιοπία, Μεξικό, Γκάνα και αλλού. Εργάστηκε συνολικά σε περισσότερες από 35 χώρες και διετέλεσε Λειτουργός Οικονομικών στο Υπουργείο Οικονομικών.

Διετέλεσε Σύμβουλος Διοίκησης στην Κυπριακή Υπηρεσία Πληροφοριών την περίοδο 1993-2001, με εξειδίκευση στην ανάλυση πληροφοριών Εθνικής Ασφαλείας και παρακολούθησε πολλές σειρές συναφών προγραμμάτων κατάρτισης. Έχει διδάξει Ανάλυση Πληροφοριών και Διαδικασίας Λήψεως αποφάσεων στη Σχολή Πληροφοριών της ΚΥΠ την ίδια περίοδο. Μεταξύ των ετών 1992-1994 δίδασκε στην Αστυνομική Ακαδημία διάφορα θέματα της ειδικότητας του, σε όλα τα επίπεδα αξιωματικών.

Δημοσίευσε πολλά άρθρα και συνεντεύξεις σε Κυπριακές και Ελληνικές Εφημερίδες και περιοδικά και εφοδιάζει πολύ συχνά τις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές της Βουλής των Αντιπροσώπων με τεχνικά Υπομνήματα, σε θέματα που συζητούνται σε Συνεδρίες των Επιτροπών στις οποίες καλείται να συμμετάσχει. Δημοσίευσε επίσης αριθμό συνεργασιών σε επιστημονικές επετηρίδες και επαγγελματικά περιοδικά.

Διαβάστε επίσης: Παιδιά Δημοτικού Ξάνθης για Αγνοουμένους Κύπρου - «Τι τους εκάμασι;» (ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα