Υπόθεση ΧΥΤΑ - ΧΥΤΥ: Σε απευθείας δίκη στο Κακουργιοδικείο

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, που θα συνεδριάσει στις 28 Ιουλίου στις 9 το πρωί, παραπέμφθηκε εκ νέου σήμερα η υπόθεση των ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης.

Είναι η δεύτερη φορά που η συγκεκριμένη υπόθεση παραπέμπεται ενώπιον του Κακουργιοδικείου και στη συνέχεια αναστέλλεται λόγω αλλαγής του κατηγορητηρίου από πλευράς της Κατηγορούσας Αρχής.

Η πρώτη αναστολή της υπόθεσης έγινε στις 26/04/2016 όταν είχε αποσυρθεί το παλιό κατηγορητήριο

και καταχωρήθηκε, αυθημερόν, νέο στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας προκειμένου να συμπεριληφθεί σ` αυτό ο Διευθυντής της Enviroplan, Θεοφάνης Λώλος και η εταιρεία Enviroplan, ως νομικό πρόσωπο.

Η υπόθεση είχε παραπεμφθεί για σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, το οποίο, κατά τη συνεδρία του το πρωί, αποφάσισε να αναστείλει εκ νέου την υπόθεση, και πάλι λόγω αλλαγής του κατηγορητηρίου, αυτή τη φορά για να προστεθούν σ` αυτό δύο νέοι κατηγορούμενοι και συγκεκριμένα η Helector Cyprus Ltd και η N.E Midoriaco Ltd.

Αμέσως μετά το πέρας της διαδικασίας στο Κακουργιοδικείο, το νέο κατηγορητήριο καταχωρήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, το οποίο παρέπεμψε για δεύτερη φορά την υπόθεση ενώπιον του Κακουργιοδικείου στις 28 Ιουλίου στις 9 το πρωί.

Ο αριθμός των κατηγορουμένων στην υπόθεση ανέρχεται σήμερα στους 16, εκ των οποίων οι 13 αποτελούν φυσικά πρόσωπα και οι 3 νομικά πρόσωπα. Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν συνολικά 104 κατηγορίες, αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα