Υπόθεση Θανάση: Σε αυτούς θα στρέφεται η ιδιωτική ποινική δίωξη (vid)

Εναντίον τεσσάρων ή και πέντε προσώπων θα στρέφεται η ιδιωτική ποινική δίωξη της οικογένειας του Θανάση Νικολάου, ανέφερε στο Πρωτοσέλιδο ο νομικός, Κρις Τριανταφυλλίδης.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος της οικογένειας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «σε επικοινωνία που είχα με τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα με είχαν ενημερώσει γι αυτή τους την απόφαση και από πλευράς δικής μου τους ενημέρωσα ότι η οικογένεια υπό αυτά τα δεδομένα θα προχωρήσει με ποινική ιδιωτική δίωξη κατά των προσώπων εκείνων που με βάση και απόφασης του ΕΔΑΔ

διερεύνησαν τόσο αμελώς τις συνθήκες θανάτου του Θανάση, που ενδεχόμενα κατέστησαν αδύνατο ή παρά πολύ δύσκολο να εξευρεθούν τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τη δολοφονία».

Διευκρίνισε ότι «τα πρόσωπα μέσω της αμελούς διερεύνησης, το αμελώς το λέω με επιείκεια, ενδεχόμενα κατέστησαν αδύνατο να εξευρεθούν τα πρόσωπα (που δολοφόνησαν τον Θανάση). Μπορεί να υπάρχουν υποψίες αλλά σε μια ποινική διαδικασία δεν μπορείς να πας με υποψίες για τα πρόσωπα που ενδεχομένως δολοφόνησαν τον Θανάση».

Πρόσθεσε ότι «η Νομική Υπηρεσία μελετώντας αυτό το θέμα κατέληξε ότι θα ήταν δύσκολο να αποδείξει εναντίον αυτών των ανθρώπων, διότι αυτοί είναι γνωστοί ποιοι είναι, ποινικά στο δικαστήριο την υπόθεση. Σεβαστή η απόφαση, είναι μια νομική απόφαση. Εγώ ως δικηγόρος διατηρώ τη νομική μου διαφωνία και γι αυτό θα προχωρήσει η οικογένεια σε ιδιωτική ποινική δίωξη. Θα στρέφεται συνολικά εναντίον τεσσάρων προσώπων μπορεί και πέντε, αλλά αυτή τη στιγμή που μιλούμε είναι τέσσερα πρόσωπα, τρεις αξιωματικοί που υπηρετούσαν τότε στην Αστυνομία και του ιατροδικαστή, μπορεί και δεύτερου, που κλήθηκαν τότε στην σκηνή που βρέθηκε νεκρός ο Θανάσης».

Σύμφωνα με τον Κρις Τριανταφυλλίδη η Νομική Υπηρεσία μπορεί να σταματήσει την ιδιωτική ποινική δίωξη, αλλά έλαβε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα το πράξει. 

Διαβάστε επίσης:

«Αν ανοίξω το στόμα μου…– Αντιμετώπισαν τον θάνατό του χειρότερα κι από σκυλί»

Ξεσπά η μητέρα Θανάση - «Έδωσαν άφεση αμαρτιών σε φονιάδες και διεφθαρμένους»

Μητέρα Θανάση για την μη άσκηση ποινικών διώξεων-«Συμπληρώθηκε το παζλ»

ΓΕ: Δεν θα προχωρήσουμε σε ποινικές διώξεις για την υπόθεση του Θανάση

Keywords
Τυχαία Θέματα