Υπουργός Ενέργειας Αιγύπτου: Οκτώβριο η εξαγωγή ηλεκτρισμού σε Κύπρο-Ελλάδα

Ο Μοχάμεντ Σάκερ, υπουργός ηλεκτρικής ενέργειας της Αιγύπτου, δήλωσε ότι η Αίγυπτος διαθέτει πολλά υποσχόμενες δυνατότητες στον τομέα της μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, υπό το πρίσμα της ανάπτυξης των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας τα τελευταία πέντε χρόνια, γεγονός που βοήθησε να επιτευχθεί πλεόνασμα παραγωγής.

Ο Σάκερ δήλωσε ότι σχεδόν 36 δισ. Αιγυπτιακές λίρες δαπανήθηκαν τα τελευταία χρόνια για να αυξηθεί η ποιότητα και

η αποδοτικότητα των τοπικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής.

Mιλώντας στην Daily News Egypt, στο περιθώριο της συμμετοχής του στο Forum Builders of Egypt,  είπε ότι το υπουργείο του έχει μια στρατηγική για ηλεκτρική σύνδεση με τις γύρω χώρες λόγω της οικονομικής ανάκαμψής του. Αποκάλυψε ότι η Αίγυπτος σχεδιάζει να εξάγει έως και 3.000 MW/h ηλεκτρικής ενέργειας στην Κύπρο και την Ελλάδα. To ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως η  Αίγυπτος πρόκειται να υπογράψει δύο συμφωνίες για εξαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Κύπρο και την Ελλάδα τον Οκτώβριο.

Διαβάστε επίσης: Έναρξη μελέτης για μεταφορά Φ.Α. από το «Αφροδίτη» αποφάσισαν Κύπρος-Αιγύπτος

Επιπλέον, η αιγυπτιακή κυβέρνηση έχει ένα μελλοντικό σχέδιο για διασύνδεση ηλεκτρικής ενέργειας με το Σουδάν, την Ιορδανία και το Ιράκ.

Ανέφερε ότι η ικανότητα διασύνδεσης με το Σουδάν μπορεί να φτάσει τα 240-300 MW/h, με τον απαιτούμενο εξοπλισμό για το έργο να φτάνει στην Αίγυπτο κατά το επόμενο διάστημα.

Όσον αφορά την πτυχή της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην αφαλάτωση θαλασσινού νερού, ο Σακέρ είπε ότι το υπουργείο μελετά αρκετές προσφορές που υποβλήθηκαν από αιγυπτιακές και διεθνείς εταιρείες σε αυτό το θέμα, σε συντονισμό με το Υπουργείο Στέγασης και Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, σύμφωνα με τις απαιτούμενες ικανότητες μεταξύ 1.000 και 2.000 MW/h

#Egypt set to export electricity to #Cyprus, #Greece in October 2021https://t.co/kwlkMSAGSm

Daily News Egypt (@DailyNewsEgypt) September 15, 2021
Keywords
Τυχαία Θέματα