Υπουργός Παιδείας: Πολύτιμο αγαθό η προσήλωση στην πατρίδα

Μήνυμα προς εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες, με αφορμή τη σημερινή Ημέρα μνήμης και απόδοσης τιμής σε όσους θυσιάστηκαν ως αποτέλεσμα της φονικής έκρηξης της 11ης Ιουλίου του 2011 στη Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης, απέστειλε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης.

Στο μήνυμα, όπως μεταδίδεται από το ΓΤΠ, αναφέρεται ότι η 11η Μαΐου έχει οριστεί ημέρα μνήμης και απόδοσης τιμής σε όσους θυσιάστηκαν ως αποτέλεσμα αυτής της φονικής έκρηξης και ότι θρηνούμε τα δεκατρία άξια παλικάρια που θυσιάστηκαν

στον βωμό του καθήκοντος και έχουν προστεθεί στον μακρύ κατάλογο όσων έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα μας.


"Τα δεκατρία αδικοχαμένα θύματα της φονικής έκρηξης δεν δίστασαν ούτε λεπτό, όταν κλήθηκαν να επιτελέσουν το καθήκον τους. Με αυτόν τον τρόπο έγιναν πρότυπο για όλους εμάς, αλλά και για τις επόμενες γενιές. Δεκαοχτάχρονα και δεκαεννιάχρονα παιδιά, νέοι, οικογενειάρχες και αξιωματικοί, με αφοσίωση και αυταπάρνηση, έδειξαν τον τρόπο με τον οποίο δρουν οι γενναίοι. Ο πόνος για όσους χάθηκαν στο Μαρί θα μας διακατέχει παντοτινά", αναφέρει ο Υπουργός.

Προσθέτει ότι στους ήρωες αυτούς οφείλουμε απέραντο σεβασμό και τους αποδίδουμε την ύψιστη τιμή, και ότι το μήνυμα που στέλλει η θυσία τους σε όλους τους πολίτες και πιο πολύ στα νιάτα της Κύπρου, είναι ότι η προσήλωση στην πατρίδα και στο δημόσιο συμφέρον αποτελούν υπέρτατο και πολύτιμο αγαθό.

ΠΗΓΗ: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα