ΥΠΠ: Τα παιδιά των μεταναστών αντιμετωπίζονται καλά

Το κύμα νέων παιδιών που φθάνουν στην Κύπρο ως μετανάστες αποτελεί μια ιδιαιτερότητα των σχολείων που παρουσιάζουν τα εκπαιδευτήρια της Επαρχίας Πάφου, ανέφερε με δηλώσεις του στην Πάφο ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

Ο κ. Καδής ανέφερε πως τα παιδιά των μεταναστών που έρχονται ανά πάσα στιγμή ανατρέπουν στελεχώσεις και τα ισχύοντα σε κάποια σχολεία,

με αποτέλεσμα το Υπουργείο του να λειτουργεί πολύ προσεκτικά αφενός για να ικανοποιήσει τις ανάγκες αυτών των παιδιών, αλλά αφετέρου για να μη δημιουργήσει αναστάτωση στα δικά μας τα σχολεία.

Ο Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση του από τη διαχείριση και την αντιμετώπιση αυτών των περιπτώσεων, δηλώνοντας πως μέχρι στιγμής με τη διαχείριση που γίνεται διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία των σχολείων μας.

Ο κ. Καδής χαρακτήρισε θετική την εικόνα που έχει σήμερα το Υπουργείο του για τα σχολεία της ελεύθερης Κύπρου, προσθέτοντας πως ο τομέας της Παιδείας είναι πολύ ευαίσθητος, με ιδιαιτερότητες.

Αναφερόμενος μάλιστα σε μια χθεσινή συνάντηση του με τους Οργανωμένους Γονείς, με την Επιτροπή της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας και την ΠΟΕΔ στην παρουσία όλων των Επαρχιακών Επιθεωρητών, ο κ. Καδής είπε, πως φάνηκε ξεκάθαρα, ότι σήμερα τα σχολεία λειτουργούν ομαλά, πλήρως στελεχωμένα και τα όποια προβλήματα παρατηρούνται, είναι συνήθη προβλήματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν είτε στην αρχή είτε στο μέσο μιας σχολικής χρονιάς.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής μιλούσε το πρωί στο πλαίσιο συνάντησης του με τις Διευθύνσεις των Σχολείων Προδημοτικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης της Πόλης και Επαρχίας Πάφου στο αμφιθέατρο του Επαρχιακού Γραφείου του Υπουργείου Παιδείας στην Πάφο.

Σε δηλώσεις του ο κ. Καδής είπε πως το Υπουργείο του επιχειρεί αυτές τις μέρες μια συστηματική επαφή με τη βάση του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Επισκεπτόμαστε και συνομιλούμε είπε "με τους Διευθυντές μας σε όλες τις Επαρχίες, άρα με αυτό τον τρόπο έχουμε τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε με όλα τα σχολεία της Κύπρου”.

O κ. Καδής ανέφερε πως η Πάφος αποτελεί τρίτο σταθμό των επισκέψεων του, αφού ήδη μετέβη στις Επαρχίες Λάρνακας, Αμμοχώστου και Λεμεσού.

Στόχος μας σημείωσε, είναι να εξετάσουμε τα διάφορα ζητήματα που απασχολούν το εκπαιδευτικό σύστημα της Επαρχίας, αν υπάρχουν σημαντικά προβλήματα, να τα συζητήσουμε με τους εκπαιδευτικούς, με τους Διευθυντές, σημειώνοντας ωστόσο πως αυτού του είδους οι επισκέψεις αποτελούν μια καλή ευκαιρία να παρουσιάσει το Υπουργείο προς τους Διευθυντές των σχολείων τα ζητήματα πολιτικής και τις πολιτικές και μεταρρυθμίσεις που θέλει το Υπουργείο Παιδείας να εφαρμόσει αυτή την περίοδο και που έχει προωθήσει ήδη στα σχολεία.

Ο κ. Καδής είπε πως επιθυμία του Υπουργείου του είναι να είναι γνώστες οι Διευθυντές και του οράματος και των επιδιώξεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, προσθέτοντας πως οι ίδιοι οι Διευθυντές είναι φορείς μεταρρύθμισης και αυτοί που θα συμβάλουν καθοριστικά στο να πετύχουν αυτές οι νέες πολιτικές και οι νέες μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, από τις μέχρι τώρα συναντήσεις του σε Λεμεσό, Λάρνακα και Αμμόχωστο διαπιστώθηκε η χρησιμότητα αυτών των συναντήσεων, δηλώνοντας πως λαμβάνεται ανατροφοδότηση από τη βάση, εισηγήσεις, το Υπουργείο αφουγκράζεται τους προβληματισμούς, μια διαδικασία όπως εκτίμησε χρήσιμη και για τη διαμόρφωση νέων πολιτικών αλλά και για την αναδιαμόρφωση και αναθεώρηση υφιστάμενων πολιτικών και τη βελτίωση τους.

Ο κ. Καδής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε ομαλά με τα μικρά ζητήματα που έχουν να χειριστούν τα σχολεία στο πλαίσιο όμως του διαχειρίσιμου.

“Δεν μας έχουν δημιουργηθεί προβλήματα ανυπέρβλητα”, είπε ο Υπουργός Παιδείας, προσθέτοντας πως η εικόνα που έχει το Υπουργείο του απ’ όλη την Κύπρο είναι πάρα πολύ καλή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα