Υψηλό επίπεδο ετοιμότητας ΕΦ κατά την άσκηση ΤΑΜΣ «Ελευθερία»

Την άσκηση διπλής ενεργείας ΤΑΜΣ «Ελευθερία», η οποία εξέτασε το σενάριο επιθετικής ενέργειας για καταστροφή εχθρικών μηχανοκίνητων και τεθωρακισμένων δυνάμεων για απόκτηση επιχειρησιακού πλεονεκτήματος, εκτέλεσε την Πέμπτη η ΧΧ Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία της Εθνικής Φρουράς, στο πλαίσιο της ΤΑΜΣ «ΝΙΚΗΤΗΣ - ΔΗΜΗΤΡΑ 2023».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΦ, την επιθετική ενέργεια εκτέλεσαν Τακτικά Συγκροτήματα Επιλαρχίας, υποστηριζόμενοι από το οργανικό Πυροβολικό της Ταξιαρχίας και ζεύγος ελικοπτέρων GAZELLE της Διοίκησης

Αεροπορίας.

Στο πλαίσιο της άσκησης, αναπτύχθηκαν τα προβλεπόμενα κλιμάκια Διοικητικής Μέριμνας της Ταξιαρχίας, τα οποία παρείχαν την προβλεπόμενη τεχνοεφοδιαστική υποστήριξη.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΦ, την ενέργεια παρακολούθησαν ο Υπουργός Άμυνας, Μιχάλης Γιωργάλλας, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Λουκάς Χατζημιχαήλ και η Ιεραρχία του ΓΕΕΦ, οι οποίοι «διαπίστωσαν την άρτια οργάνωση, το αξιόμαχο και υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και επιχειρησιακής εκπαίδευσης του προσωπικού».

Με το πέρας της άσκησης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Αρχηγός, απευθυνόμενος στο προσωπικό, τους συνεχάρη για την οργάνωση και επιτυχή εκτέλεση της άσκησης, το υψηλό ηθικό, καθώς επίσης και το επίπεδο εκπαίδευσης και επαγγελματισμού τους.

Εξάλλου, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τουίτερ, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς αναφέρει: "Δυναμική επίδειξη δυνατοτήτων από την ΧΧ ΤΘΤ στην ΤΑΜΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», παρουσία του Υπουργού Άμυνας, στο πλαίσιο της "ΝΙΚΗΤΗΣ - ΔΗΜΗΤΡΑ 2023". Η αιχμή του δόρατος της ΕΦ".

"Εκπαίδευση - Πειθαρχία - Ηθικό στα Ύψη. Συνεχίζουμε...", καταλήγει ο κ. Ζερβάκης

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα