H «πατάτα» της American Apparel στον τυφώνα Σάντι

Η αμερικανική εταιρία ετοίμων ενδυμάτων American Apparel προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τον καταστροφικό τυφώνα Σάντι ως εργαλείο μάρκετινγκ και αφορμή για να προωθήσει εκπτώσεις στα προϊόντα της.

Λίγες ώρες προτού ο τυφώνας θα κατέφθανε στις ακτές των ανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών, η εταιρία έστειλε προωθητικό email σε όσους

πελάτες της μένουν στις περιοχές που θα πλήττονταν από την καταιγίδα.

Συγκεκριμένα, το email έγραφε: «Σε περίπτωση που βαρεθείτε κατά την διάρκεια της καταιγίδας, σας προσφέρουμε 20% έκπτωση σε όλα μας τα προϊόντα για τις επόμενες 36 ώρες. Απλά βάλτε τη φράση «SANDYSALE» στην ολοκλήρωση της παραγγελίας.»

Η αντίδραση στο Twitter και στα blogs ήταν καταιγιστική. Πολλοί χρήστες εξέφρασαν τον θυμό τους στα κοινωνικά μέσα, θεωρώντας απαράδεκτη και απάνθρωπη την τακτική της American Apparel να προωθεί τα προϊόντα της ενώ χανόντουσαν ανθρώπινες ζωές λόγω της καταιγίδας.

H εταιρία απάντησε πως η ενέργεια ήταν καλοπροαίρετη και πως δεν είχε πρόθεση να προσβάλλει κανέναν. Όπως φαίνεται όμως, η εκμετάλλευση τέτοιων συγκυριών έχει αρνητικό αντίκτυπο στην εικόνα μιας εταιρίας.
H American Apparel έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη επανειλημμένα στο παρελθόν με τις προκλητικές διαφημιστικές καταχωρήσεις της (φωτό).


Πηγή skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα