Mε υψηλούς προσκεκλημένους και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ

Τίτλοι τέλους για την πιο εμβληματική προσωπικότητα που κυβέρνησε τη Βρετανία από την εποχή του Τσόρτσιλ: Η Μάργκαρετ Θάτσερ κηδεύεται σήμερα Τετάρτη στο Λονδίνο με στρατιωτικές τιμές, σε μία τελετή κλειστή στο κοινό και με υψηλούς προσκεκλημένους στον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου.

Η στρατιωτική πομπή θα περάσει από μεγάλο μέρος της πόλης υπό ισχυρά αστυνομικά μέτρα, ενώ η Σκότλαντ Γιαρντ αναμένει ορισμένες μικρές διαδηλώσεις σε διάφορα σημεία της πόλης.

Το φέρετρο

θα μεταφερθεί στον Σέιντ Κλέμεντ Ντέινς, από όπου και θα το παραλάβει άμαξα μέχρι τον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου. Εκεί θα βρίσκονται περίπου 2.300 καλεσμένοι, από 170 χώρες για το ύστατο χαίρε.

Στη βρετανική πρωτεύουσα για να αποχαιρετήσουν τη Μάργκαρετ Θάτσερ, θα παρευρεθούν μεταξύ άλλων η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ με τον σύζυγο της, ο αμερικανός αντιπρόεδρος ΝτικΤσένι, ο βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, οι πρώην βρετανοί πρωθυπουργοί Τόνι Μπλερ,Γκόρντον Μπράουν, Τζον Μέιτζορ, ο γερμανός υπ. Εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε, ο Χέρνι Κίσινγκερ, ο γιός του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος με τη Μαρί Σαντάλ, ο Λεχ Βαλέσα, ο αυστραλός πρωθυπουργός Τζον Χάουαρντ και πολλοί άλλοι αρχηγοί κρατών. Την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Από επώνυμους το παρών θα δώσουν η Τζόαν Κόλλινς της γνωστής τηλεοπτικής σειράς «Δυναστεία», η τραγουδίστρια Σίρλεϊ Μπάσεϊ, ο συνθέτης Λόιντ Γουέμπερ, ο Πρόεδρος των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου Σεμπάσταν Κόε κ.α.

Δεν θα παραστούν μεταξύ άλλων το ζεύγος Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον, η Νάνσι Ρίγκαν, ο Μ. Γκορμπατσόφ, ο Τζόρτζ Μπους, η Ανγκελα Μέρκελ.

Στην ίδια την πομπή θα πάρουν μέρος πάνω από 700 στρατιώτες, ναύτες και μέλη της αεροπορίας ενώ για την ασφάλεια των εκδηλώσεων βρίσκονται επί ποδός περίπου 4.000 αστυνομικοί.

Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούνται στη βρετανική πρωτεύουσα διαδηλώσεις εναντίον της κληρονομιάς της Σιδηράς Κυρίας, προκαλώντας αμφιθυμία στους Βρετανούς.
Σήμερα ανέφεραν οι βρετανικές Αρχές ότι «μικρός αριθμός πολιτών σχεδιάζει να πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις» στο περιθώριο της κηδείας.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα