O αιώνιος Ελληνας και η ευθύνη του Σκάι

Η κατάσταση στα social media ξεφεύγει και υπάρχει κίνδυνος για σοβαρές παρενέργειες

ΟΚ κάτι ότι όσον αφορά την ψυχαγωγία έχουν απομείνει πρακτικά 3 κανάλια να έχουν σχετικό πρόγραμμα και αυτά με χαμηλά μπάτζετ και παραγωγές ούτε καν β κατηγορίας, κάτι η γενικότερη οικονομικο-κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα, ήρθε και έριξε σαν κομήτη πάνω στη χώρα το Survivor. Και εντάξει στην αρχή ήταν απλά ένα

τηλεοπτικό φαινόμενο ο κόσμος ασχολούνταν με τα αγωνίσματα και στα social media επικρατούσε ο χαβαλές και η πλάκα για εκείνους που δεν τα κατάφερναν ή για διάφορα περιστατικά στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Σιγά σιγά όμως και όσο ο ανταγωνισμός των παικτών ειδικά μέσα στην ομάδα των Διασήμων αυξανόταν, το κοινό καλώς ή κακώς μπήκε στο τριπάκι και άρχισε να ταυτίζεται με κάποιους παίκτες και να εναντιώνεται σε άλλους σε σημείο που γρηγορα η κατάσταση άρχισε να βγαίνει από κάθε λογικό όριο.

Εντάξει οι παίκτες έχουν τις βαριές ευθύνες τους αφού όχι μόνο θέλησαν να πάρουν μέρος σε αυτό το reality, αλλά κάποιοι εξ αυτών ίσως δεν αντιλήφθηκαν τη δύναμη του μέσου και θέλησαν να δημιουργήσουν ίντριγκες και κλίκες προκαλώντας επιπλέον ζημιά στο προφίλ τους. Η παραγωγή του παιχνιδιού και το κανάλι ζαλισμένοι προφανώς από την αναπάντεχη επιτυχία ασχολούνταν μόνο με το πώς θα συντηρηθεί αυτή η πρωτόγνωρη όχι μόνο για το κανάλι, αλλά για τη σύγχρονη τηλεοπτική ιστορία κατάσταση και δεν κατάλαβε τι κίνδυνοι κρύβονται για τους συμμετέχοντες και ειδικά για εκείνους που καλώς ή κακώς έχουν στοχοποιηθεί από τον κόσμο.

Η απόφαση κάποιου να μπει στο παιχνίδι για να κερδίσει λίγο τηλεοπτικό χρόνο με το βλέμμα στο να βελτιώσει την επαγγελματική του κατάσταση όταν βγει από αυτό, ακόμη και το γεγονός ότι κάποιοι από αυτούς προσπάθησαν να παραμείνουν στο παιχνίδι χρησιμοποιώντας ίντριγκες ή δείχνοντας κάποιες αρνητικές πλευρές του χαρακτήρα τους δεν είναι δυνατόν να τους καταστήσει στόχο bullying στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο δεν μπορεί αυτό να γίνεται με τις οικογένειες τους. Είναι τραγικό να σκέφτεται ο όποιος Χανταμπάκης αν θα βγει έξω από το σπίτι του για να μη δεχθεί bullying και πολύ περισσότερο να αντιμετωπίσει πρόβλημα όταν βρίσκεται έξω με την οικογένεια του ή να αντιμετωπίζουν προβλήματα τα μέλη της οικογένειας του στους χώρους εργασίας τους, στα σχολεία κλπ. Εκεί είναι που πρέπει να επέμβει τώρα η παραγωγή και βρει τρόπο να σταματήσει αυτό το κακό ακόμη και αν αποδεχθεί ότι θα πέσουν τα νούμερα τηλεθέασης.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μαζέψουν όλους τους παίκτες και να τους δώσουν οδηγίες συμπεριφοράς από εδώ και πέρα για να σταματήσουν να εξάπτονται τα πάθη από τους τηλεθεατές. Αν αυτό δεν αρκέσει θα πρέπει στο Σκάι να δείξουν γενναιότητα και είτε να ολοκληρώσουν άρον άρον το παιχνίδι είτε ακόμη και να το διακόψουν. Καμία τηλεθέαση δεν μπορεί να είναι άλλοθι για επιθέσεις σε συζύγους και παιδιά.

Φυσικά όλο αυτό δείχνει για πολλοστή φορά τον αιώνιο Ελληνα που τώρα ειδικά με την ευκολία που προσφέρουν τα social media δείχνει το συνήθες ανόητο πρόσωπο του. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το 95% όσων βρίζουν τον Χανταμπάκη και τη Βαλαβάνη αν ήταν στον Αγιο Δομίνικο θα έκαναν τα ίδια και χειρότερα. Είναι ακριβώς οι ίδιοι (δεν είμαστε δα και τόσοι πολλοί πια) που έβριζαν και ασκούσαν κριτική στον νεαρό που προκάλεσε το τραγικό ατύχημα με την Πόρσε και την επόμενη μέρα μπήκαν στο αυτοκίνητο τους πέρασαν με κόκκινο, πέρασαν STOP χωρίς να κοιτάξουν τίποτε, μπήκαν στην εθνική οδό και οδηγούσαν στη ΛΕΑ για να μη στέκονται στην ουρά. Είναι οι ίδιοι που έχοντας μπει στη ΛΕΑ και μένοντας εκεί μποτιλιαρισμένοι ανέβαζαν από τα κινητά τους στα social media σχόλια για την τραγική κατάσταση στους δρόμους και τις ευθύνες των πολιτικών! Είναι ο αιώνιος Ελληνας που κατέδειξε η έρευνα στο ΒΗΜΑ την περασμένη Κυριακή. Φταίνε όλοι οι άλλοι για όλα εκτός από εμένα που δεν φταίω σε τίποτε και όλα τα κάνω εγώ καλά και αυτά που δεν κάνω υποχρεώνομαι από την πουτ@ν@ τη ζωή να μην τα κάνω καλά. Αν όλοι οι άλλοι τα έκαναν καλά, αν ψήφιζαν σωστά, αν πλήρωναν όλοι τις υποχρεώσεις τους, αν οδηγούσαν σωστά κοκ όλα θα ήταν καλά και ας μην ψηφίζω εγώ σωστά, και ας μην πληρώνω εγώ τίποτε και ας μην οδηγώ εγώ σωστά. Κατα τα λοιπά ενώ η χώρα κρέμεται από μια κλωστή σε όλα τα επίπεδα ο νέος πανεθνικός εχθρός είναι η Βαλαβάνη και εθνική ηρωίδα η Ειρήνη Παπαδοπούλου! Και μετά ήρθαν ο Σόιμπλε και ο Τόμσεν…

The post O αιώνιος Ελληνας και η ευθύνη του Σκάι appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα