Reuters: Προδικάζεται αρνητική η έκθεση για τη χώρα – ενδεχόμενη νέα αναδιάρθρωση του χρέους

Οι πιθανότητες αποπληρωμής των δανείων προς τους εταίρους είναι ελάχιστες, ενώ η Ελλάδα ίσως χρειαστεί νέα αναδιάρθρωση του χρέους της, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν η ΕΚΤ και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, φέρεται να δηλώνουν τρεις ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο Reuters.

Η

τρόικα αναμένεται να εκδώσει έκθεση προόδου για την ελληνική οικονομία μέχρι τον Σεπτέμβριο, ωστόσο οι αξιωματούχοι δηλώνουν στο πρακτορείο, πως η εικόνα σχετικά με την ελληνική οικονομία έχει αρχίσει ήδη να διαμορφώνεται και είναι εξαιρετικά αρνητική.

«Η Ελλάδα είναι θεαματικά εκτός τροχιάς», δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους, προσθέτοντας πως «η ανάλυση για τη βιωσιμότητα του χρέους θα είναι πολύ αρνητική». «Δεν έχει γίνει τίποτα στην Ελλάδα τους τελευταίους τρεις με τέσσερις μήνες», συνεχίζει, «με την κατάσταση στη χώρα να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο».

Σε περίπτωση που η έκθεση αποδειχτεί αρνητική για την πορεία της οικονομίας, υπογραμμίζει το Reuters, οι δημόσιοι δανειστές της χώρας – Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης – θα χρειαστεί να αναδιαρθρώσουν ένα μέρος από τα 200 δισ. ευρώ ελληνικού χρέους που υπολογίζεται ότι διαθέτουν προκειμένου η ελληνική οικονομία να τεθεί και πάλι σε βιώσιμη τροχιά.
Πηγή skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα