Αυτά είναι τα πιο καλοπληρωμένα αφεντικά

Το τεράστιο μπόνους που πήρε ο Τιμ Κουκ μόλις ανέλαβε τα ηνία της Apple τον κατέταξαν αμέσως όχι μόνο ως το πιο καλοπληρωμένο αφεντικό στις ΗΠΑ αλλά σήμαινε  ότι τα κέρδη του είναι περισσότερα και από τα κέρδη των υπόλοιπων 9 αφεντικών της λίστας με τους πιο γενναιόδωρα αμειβόμενους, μαζί!

Ο Κουκ πήρε 376,2 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές της Apple

τον περασμένο Αύγουστο, ως μπόνους προαγωγής.

Μια προκαταρκτική ανάλυση των στοιχείων μισθοδοσίας από αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ αποκαλύπτει ότι τα κορυφαία 100 ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων πληρώθηκαν συνολικά πέρυσι 2,1 δις δολάρια, ποσό που καταγράφει αύξηση 2% σε σχέση με το 2010. Ο μέσος μισθός ενός τέτοιου στελέχους είναι 14,4 εκατ. δολ., δηλαδή 300 φορές περισσότερα από το μέσο μισθό ενός Αμερικανού.

Το συνολικό πακέτο των 378 εκατ. δολ. που έλαβε ο κ. Κουκ, συμπεριλαμβανομένου και του μισθού του που φτάνει τα 900 χιλιάδες δολάρια, τον κατατάσσει πολύ πιο υψηλά από το επόμενο πιο ακριβοπληρωμένο στέλεχος στη λίστα, τον Λάρι Έλισον της εταιρείας λογισμικού Oracle με συνολικές αμοιβές 77,6 εκατ. δολ.

Στην τρίτη θέση είναι ο Ρόλαντ Τζόνσον πρώην αφεντικό των καταστημάτων λιανικής της Apple που πρόσφατα ανέλαβε την αλυσίδα καταστημάτων JC Penney. Μαζί με το μπόνους πρόσληψης έλαβε 53,3 εκατ. δολ. πέρυσι.

Όπως αναφέρει ο σημερινός Independent, το υπόλοιπο τοπ 10 περιλαμβάνει τον επικεφαλής της Viacom, Φίλιπ Ντόμαν με 43,1 εκατ., τον Μπομπ Ίγκερ της Disney με 31,4 εκατ. και τον Ρούπερτ Μέρντοχ με 29,4 εκατ. δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα