Αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον Πύργο του Αϊφελ

Ενας Βρετανός αυτοκτόνησε τη νύχτα της Κυριακής πηδώντας από τον Πύργο του Αϊφελ. Ο αυτόχειρας, ο οποίος είχε ένα σακίδιο στην πλάτη, εντοπίστηκε από τις κάμερες ασφαλείας την ώρα που σκαρφάλωνε στον πύργο. Αστυνομικοί αναπτύχθηκαν γύρω από το μνημείο, ωστόσο δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την αυτοκτονία. Απόπειρα αυτοκτονίας σημειώθηκε στο ίδιο σημείο και την Δευτέρα.

Αστυνομικοί εντόπισαν τον άνδρα να αναρριχάται στον πύργο στις 11:30 το βράδυ (τοπική ώρα). Αμέσως εκκένωσαν τον πύργο, απέκλεισαν

την περιοχή και προσπάθησαν να τον μεταπείσουν.

Ο άνδρας συνομιλούσε για αρκετή ώρα με έναν γιατρό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σταματημένος μεταξύ του δευτέρου και του τρίτου ορόφου, οι οποίοι βρίσκονται σε ύψος 125 και 310 μέτρων αντίστοιχα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής.

«Στο τέλος πήδηξε, βουτώντας στο κενό», είπε ο εκπρόσωπος.

Τέτοιου είδους αυτοκτονίες «σημειώνονται αρκετά συχνά, αλλά είναι πολύ σπάνιο κάποιος να καταφέρει να αναρριχηθεί τόσο ψηλά», διευκρίνισε πηγή που συμμετέχει στην έρευνα.

Η διεύθυνση του Πύργου του Αϊφελ αρνήθηκε να παράσχει στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των αυτοκτονιών που έχουν γίνει από το μνημείο. «Είναι πολλές», δήλωσε απλώς ο εκπρόσωπος της διεύθυνσης.

Το πρωί της Δευτέρας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη εκ νέου για να αποτρέψει άλλη μια απόπειρα αυτοκτονίας από τον Πύργο του Αϊφελ. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σταματήσουν μια γυναίκα περίπου 30 ετών, η οποία είχε αναρριχηθεί στον πύργο με στόχο να πηδήξει.

Ο Πύργος του Αϊφελ χτίστηκε το 1889 από τον Γκουστάβ Αιφελ και έχει ύψος 324 μέτρα. Το 2011 τον επισκέφθηκαν 7,1 εκατομμύρια άνθρωποι (περίπου 20.000 την ημέρα).
Πηγή τα ΝΕΑonline

Keywords
Τυχαία Θέματα