Αγωνία στο αθλητικό τμήμα του MEGA με την ολοκλήρωση του συμβολαίου με την Εθνική

Μετά από οκτώ χρόνια ολοκληρώνεται η παρουσία της Εθνικής Ποδοσφαίρου στο MEGA, αφού εκπνέει η σύμβαση με την ΕΠΟ. Θυμίζουμε ότι η σύμβαση είχε υπογραφεί το 2005 με τον τότε πρόεδρο Βασίλη Γκαγκάτση – ο οποίος υπό την ασφυκτική πίεση της Πολιτείας που είχε κλείσει την κάνουλα της χρηματοδότησης – βρήκε στέγη στο μεγάλο κανάλι δίνοντας τα δικαιώματα της Εθνικής, για οκτώ χρόνια αντί αγνώστου ποσού.

Τα χρόνια πέρασαν και η Εθνική έδωσε μεγάλες

τηλεθεάσεις στο κανάλι, αφού πέτυχε δυο προκρίσεις σε τέσσερις φάσεις που συμμετείχε, ενώ η τρίτη πρόκριση μπορεί να έλθει σε έναν μήνα. Η Εθνική ομάδα έπαιξε το τελευταίο παιχνίδι προχθές με το Λιχτενστάιν, αλλά η πρόκριση της Βοσνίας την έστειλε σε δυο αγώνες μπαράζ (15-19/11) τους οποίους θα καλύψει το MEGA και, θα αποτελέσουν το τηλεοπτικό φινάλε της πολύχρονης συνεργασίας των δυο πλευρών.

Το τέλος όμως της Εθνικής στο μεγάλο κανάλι αποτελεί πονοκέφαλο για τους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στο αθλητικό τμήμα… Θυμίζουμε ότι πέρυσι υπέστη αφαίμαξη προσωπικού και οι άνθρωποι του ανησυχούν, μήπως επαναληφθεί, αφού μετά το Champions League, θα εκλείψει και το έτερο μεγάλο αθλητικό γεγονός αυτό των αγώνων της Εθνικής ομάδας.

Όσον αφορά τα δικαιώματα της Εθνικής ποδοσφαίρου για τα επόμενα προκριματικά EURO το τοπίο αλλάζει (την τελική φάση την έχει πληρώσει η πρώην ΕΡΤ), αφού η ΟΥΕΦΑ προχωρά με κεντρική διαχείριση, με αποτέλεσμα να χάνεται η διαπραγματευτική δυνατότητα των Ομοσπονδιών, άρα και της ΕΠΟ. Το παιχνίδι περνά πλέον στα χέρια της παρέας του Πλατινί η οποία θα κινηθεί με οδηγό τα δικαιώματα του Champions League. Δηλαδή κλειστός διαγωνισμός προσφορών, με στόχο σε κάθε χώρα να βρεθούν δυο κανάλια. Ένα ανοιχτό και ένα καλωδιακό. Στη Ελλάδα όμως, αν εξαιρέσουμε την NOVA και τον ΟΤΕ που ενδιαφέρονται (με τον ΟΤΕ την τελευταία διετία να μεταδίδει ήδη παιχνίδια βοηθώντας παράλληλα το ταμείο του MEGA), σε επίπεδο ανοιχτών καναλιών υπάρχει οικονομική στενότητα, αφού κανένα δεν δείχνει ικανό να δώσει ένα ποσό κοντά στα 4 με 5 εκ ευρώ που θα απαιτηθούν για μια διετία… Ίδωμεν!

Keywords
Τυχαία Θέματα