Αιμίλιος Λιάτσος: Από τη μνημονιακή ΕΡΤ στο αντιμνημονιακό Kontra

«Έχω πει όχι σε προτάσεις μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ» – «Το δελτίο ειδήσεων του Mega είναι πλήρως απαξιωμένο από τους έλληνες τηλεθεατές»

Φιλικός, χωρίς τουπέ, με πολιτική άποψη και χωρίς να μασάει τα λόγια του. Ο Αιμίλιος Λιάτσος μιλάει αποκλειστικά στο provocateur.gr για τη νέα του εκπομπή στο Κόντρα, αλλά και για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Πέρασε από τα μεγαλύτερα κανάλια

της χώρας, με ενημερωτικές εκπομπές και δελτία που «χτυπούσαν» κόκκινο στις τηλεθεάσεις. Ο γνωστός δημοσιογράφος αποκαλύπτει τις προτάσεις που του έγιναν μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ και πώς πήρε την απόφαση να πάει σε ένα αντιμνημονιακό κανάλι.

Νέα εκπομπή στο Κόντρα. Πολιτικού περιεχομένου αλλά ταυτόχρονα θα μπορείτε να λέτε και την γνώμη σας. Οι περισσότερες πολιτικές εκπομπές που υπάρχουν αυτήν την στιγμή στην τηλεόραση «χαϊδεύουν» την κυβέρνηση. Εσείς τι το διαφορετικό θα κάνετε;

Εγώ δεν κοιτάω τι κάνουν οι άλλες εκπομπές εγώ θα κοιτάξω τι θα κάνει η δική μου εκπομπή. Εμείς θα προσπαθήσουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Έχετε κάνει προετοιμασία για την εκπομπή;

Η εκπομπή αυτήν την στιγμή γεννιέται, χτίζεται. Υπάρχει μία συμφωνία με τον Γιώργο Κουρή ότι θα είναι πέντε μέρες την εβδομάδα, νυχτερινή από τις 00.00-02.00. Θα είναι επικαιρότητας που σημαίνει ότι θα ασχοληθούμε και με τα πολιτικά θέματα αλλά και με τα κοινωνικά. Δηλαδή με ότι είναι στην επικαιρότητα και απασχολεί τον Έλληνα πολίτη. Με καλεσμένους από τον πολιτικό, δημοσιογραφικό χώρο, ανθρώπους της αγοράς και πολίτες εργαζόμενους.

Πώς πήρατε την απόφαση μετά από τη θέση του γενικού διευθυντή ειδήσεων μίας συστημικής ΕΡΤ να επιστρέψετε σε ένα κανάλι με άκρως αντιμνημονιακό χαρακτήρα;

Το τελευταίο που είπατε για τον αντιμνημονιακό χαρακτήρα, είναι πολύ ενδιαφέρον,. Αυτό σημαίνει ότι το κανάλι το συγκεκριμένο κοιτάει πρώτα τον πολίτη και τα προβλήματά του κάτι που ήταν πολύ σημαντικό για μένα. Η συμφωνία που υπάρχει με τον Γιώργο τον Κουρή είναι ότι η εκπομπή θα είναι χωρίς φίλτρα. Θα είναι μία εκπομπή σε απόλυτο πλαίσιο ελευθερίας. Όταν έκλεισε η ΕΡΤ, μετά το λουκέτο που έβαλε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δηλαδή, είχα αποφασίσει να μην ξαναβγώ μπροστά από τις κάμερες. Πέρασε όμως ο καιρός, έκανα αρκετές συζητήσεις με τον ιδιοκτήτη του Κόντρα, και τελικά αποφάσισα από τον επόμενο Σεπτέμβριο να ξεκινήσω την εκπομπή. Παράλληλα με αυτήν, ετοιμάζω ήδη το κυριακάτικο φύλλο της Κόντρα News που κυκλοφορεί ήδη τις καθημερινές, το οποίο ελπίζω να είναι στα περίπτερα τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου. Και η εκπομπή θα ξεκινήσει περίπου την ίδια περίοδο.

Για τη συνέχεια εδώ

The post Αιμίλιος Λιάτσος: Από τη μνημονιακή ΕΡΤ στο αντιμνημονιακό Kontra appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα