Ακονίζουν τα μαχαίρια τους για το Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών

Τι στάση θα κρατήσει η Χρυσή Αυγή;

Νέο κύκλο αντιπαράθεσης μεταξύ του Γιάννη Μπουτάρη και του μητροπολίτη Άνθιμου αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για την δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου – κατά ορισμένους, ήταν προσωπικό στοίχημα του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, αφού από την αρχή της θητείας του είχε θέσει στόχο, η Θεσσαλονίκη

να είναι η πρώτη πόλη της χώρας που θα αποκτήσει χώρο αποτέφρωσης νεκρών. Μάλιστα το συγκεκριμένο γεγονός στο παρελθόν είχε γίνει αιτία να ξεσπάσει μεγάλη αντιπαράθεση μεταξύ των δύο ανδρών.

Φυσικά ενδιαφέρον έχει να δούμε ποια στάση θα κρατήσει και το κόμμα της Χρυσής Αυγής, δεδομένης της σχέσης που έχει με την εκκλησία. Οι φήμες που θέλουν τον ακροδεξιό σχηματισμό να υποστηρίζει την πρωτοβουλία Μπουτάρη προκειμένου να αναβιώσει τις μνήμες του Ολοκαυτώματος, κρίνονται ανυπόστατες!

Ως προς την ουσία όμως της υπόθεσης, σημειώνεται ότι για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του συγκεκριμένου Κέντρου Αποτέφρωσης απαιτείται – εκτός από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης, αφού πρώτα ο φάκελος υποβληθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Keywords
Τυχαία Θέματα