Αλλαξε ο «Ιός» και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς

Email του Νίκου Ρούσση στο Enimerosi24
Ανταποκριτής από το Στρασβούργο, για την “Ελευθεροτυπία”, την “Τηλεόραση της Βουλής” και το ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των δημοσιογράφων της Αθήνας, μελών της ΕΣΗΕΑ.

Από τα 5.208 μέλη του σωματείου (εκ των οποίων οι 755 είναι συνταξιούχοι) υπέγραψαν στις σχετικές καταστάσεις συμμετοχής στη συνέλευση οι 498, κυρίως συνταξιούχοι.

Κατά την 4ωρη διαδικασία,

οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα δεν ξεπέρασαν τους 200 και προς το τέλος έμειναν περίπου 50 άνθρωποι. Για να διευκολυνθούν οι δημοσιογράφοι να παραβρεθούν στη συνέλευση το Δ.Σ. είχε κηρύξει στάση εργασίας, την οποία ορισμένοι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί φρόντισαν προκλητικά να αγνοήσουν, γνωρίζοντας ότι η ΕΣΗΕΑ ούτε θέλει, αλλά ούτε και μπορεί να αντιδράσει, εφόσον το απεργιακό δικαίωμά της έχει χαθεί εδώ και μια δεκαετία στα δικαστήρια, όποτε προσφεύγουν οι εργοδοτικές οργανώσεις ή οι μεμονωμένες επιχειρήσεις Τύπου.

Το δικαίωμα στην απεργία ουσιαστικά δεν διεκδικήθηκε από την ΕΣΗΕΑ, αξιοποιώντας δυναμικά π.χ τη διασωματειακή συνεργασία, ούτε καν με προσφυγές σε ανώτερα δικαστήρια.

Η εικόνα της συνέλευσης ήταν αποκαρδιωτική και σήμανε οριστικά το «τέλος της εποχής» μιας δήθεν ισχυρής Ενωσης που εκπροσωπεί έναν κλάδο ο οποίος -αν και κατακερματισμένος, απαξιωμένος, σε ένα βαθμό εξαθλιωμένος και εξαχρειωμένος- αυτάρεσκα εξακολουθεί να θεωρεί ότι επιτελεί «πνευματικό λειτούργημα» και ότι προσφέρει έργο «κοινωνικής ευθύνης» στα δημόσια πράγματα.»

H ιστορία επαναλαμβάνεται:

Το παραπάνω κείμενο είναι από τον “Ιό” της Ελευθεροτυπίας, στις 15 Μαίου 2010, τον καιρό που ο επικεφαλής της ομάδας των “Ιών” Δημήτρης Τρίμης, επεδίωκε να γίνει πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, πράγμα που κατάφερε.

Χωρίς βιογραφικό, χωρίς τουλάχιστον ΕΝΑ δημοσιογραφικό κομμάτι υπογεγραμμένο από τον ίδιο, χωρις ΚΑΜΙΑ θητεία στο ρεπορταζ.

Τι να ψάχνουμε τώρα;

Keywords
Τυχαία Θέματα