Ανακοίνωση Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ, φώναξε ο πρόεδρος της ΕΙΤΗΣΕΕ και αποχώρισε από την συζήτηση στην τελευταία συνάντηση που έγινε για σύναψη νέας κλαδικής ΣΣΕ. Έτσι αντέδρασε όταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μπήκε η πρόταση  να υπογράψουμε για δύο χρόνια την ισχύουσα Διαιτητική Απόφαση ως έχει. Συνάδελφοι, επειδή στο τέλος του μήνα λήγει η μετενέργεια της κλαδικής μας Σύμβασής, ενδέχεται κάποιοι

τηλεοπτικοί σταθμοί να προχωρήσουν σε μειώσεις μισθών μονομερώς ή σε προτάσεις για ατομικές Συμβάσεις.

(ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ)

Σας καλούμε να αρνηθείτε κάθε περίπτωση υπογραφής που θα μετέβαλε τα ισχύοντα.

Γιατί, συνάδελφοι, πρέπει να γνωρίζετε ότι, όσες μεταβολές κάνουν μονομερώς οι εργοδότες εκμεταλλευόμενοι την μνημονιακή πολιτική μπορούν να αναιρεθούν το ίδιο εύκολα που επιβλήθηκαν, είτε με νόμους που θα θεσπιστούν κάτω από την πίεση του εργατικού κινήματος είτε εκπίπτοντας στις αίθουσες των δικαστηρίων όπου θα καταφύγουμε άμεσα. Αν όμως υπογράψει εργαζόμενος ή συνδικαλιστική οργάνωση, τότε δεν παίρνονται πίσω με  ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Ζητάμε αυξημένη ετοιμότητα απ’  όλους, ώστε να αντιμετωπίσουμε άμεσα και αποτελεσματικά τυχόν εκβιαστικές απολύσεις, απειλές ή πιέσεις.

Η συλλογική άρνηση να υποκύψουμε στις εργοδοτικές ορέξεις που άνοιξε το μνημόνιο και οι πολιτικές των τελευταίων κυβερνήσεων και η ενωτική αντίδραση ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΙΚΗΦΟΡΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα