Ανακοίνωση Π.Ο.ΑΞΙ.Α για Βούτση

Την ώρα που οι Έλληνες Αστυνομικοί με μισθούς πείνας, εξαθλιωμένοι αλλά περήφανοι και με περίσσεια αυτοθυσία και αυταπάρνηση ρισκάρουν την ζωή τους νυχθημερόν για να εξασφαλίσουν τα έννομα αγαθά της δημόσιας τάξης και ασφάλειας στον Έλληνα Πολίτη και που στον αγώνα αυτόν μετρούν εκατοντάδες θύματα (νεκρούς και τραυματίες), όταν μάλιστα μόλις πριν λίγες μέρες στην περιοχή του Παγκρατίου, συνάδελφός μας σώθηκε από θαύμα από τις δολοφονικές σφαίρες κακοποιού, την ίδια στιγμή και ενώ θα ανέμεναν να εισπράξουν τουλάχιστον μια δημόσια αναγνώριση, ένας πολιτικός – στέλεχος του κόμματος της Αξιωματικής

Αντιπολίτευσης που φιλοδοξεί να κυβερνήσει την πατρίδα μας, ο κ. Νίκος ΒΟΥΤΣΗΣ, απαξιεί και εξυβρίζει με πεζοδρομιακού τύπου εκφράσεις τους Έλληνες Αστυνομικούς, ταυτίζοντάς τους μάλιστα με ανθρώπους της νύχτας. Αντί λοιπόν το επίσημο κόμμα και ο Πρόεδρός του, να του ζητήσουν ν’ ανακαλέσει τις προσβλητικές αυτές δηλώσεις του και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, αρκούνται στην ανασκευή της δήλωσης εκ μέρους του με φθηνές δικαιολογίες δηλαδή ότι άλλα εννοούσε και ότι αυτές παρερμηνεύτηκαν, γεγονός που μόνο αγανάκτηση και θυμηδία προκαλεί και δεν πείθουν ούτε τους πλέον καλόπιστους.

Δυστυχώς, κάποιοι στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν μπορούν να αποβάλλουν ακόμη κάποιες «παιδικές ασθένειες».

Αναρωτιόμαστε, αν ο κ. ΒΟΥΤΣΗΣ χαρακτηρίζει ΄΄ως μπάτσους΄΄ και τους συναδέλφους μας που έχουν διατεθεί για την ασφάλεια του κόμματός του και των βουλευτών του και πώς άραγε θα νοιώθουν οι ίδιοι;

Ας γνωρίζει καλά ο κ. ΒΟΥΤΣΗΣ και κάθε άλλος κ. ΒΟΥΤΣΗΣ, ότι όλοι εμείς είμαστε υπερήφανοι που υπηρετούμε στο ένδοξο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και τιμάμε τόσο την στολή που φοράμε όσο και τον όρκο που δώσαμε. Επισημαίνουμε δε ότι η χυδαιότητα δεν είναι απλώς άρνηση της ευπρέπειας, αλλά είναι βία. Είναι θρασύτατος, επιθετικός ναρκισσισμός που θέλει να ταπεινώσει, να εξουθενώσει και να συντρίψει όποιους με τις συμπεριφορές τους και τον επαγγελματισμό τους αποδεικνύουν κάθε μέρα ότι δεν έχουν χαθεί οι έννοιες του φιλότιμου και του καθήκοντος στην Ελληνική κοινωνία.

Τέτοιες δηλώσεις έχουν την δική τους στεγανή λογική των ιδεοληψιών και τη λογική της αδιάβροχης ιδιοτέλειας. Όσο όμως παρακάμπτουμε τις συγκρίσεις, τόσο η βία εδραιώνεται ως αυτονόητη. Ένα κομμάτι μαρμάρου που εκτοξεύεται για να τραυματίσει ΄΄τον απέναντι΄΄ ή μια βόμβα μολότοφ που τυλίγει στις φλόγες το κορμί «του εχθρού» μόνο ΄΄επειδή είναι μπάτσος΄΄, δεν είναι άραγε απόρροια της καθοδηγούμενης απαξίωσης και της κοινωνικής περιθωριοποίησης;

Ως συνδικαλιστικό κίνημα, δώσαμε, δίνουμε και θα δίνουμε καθημερινά αγώνα τόσο για την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών όσο και την οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού με την Ελληνική Κοινωνία. Τα όποια δε κρούσματα διαφθοράς και αυθαιρεσίας πρώτοι τα καταγγέλλουμε και ζητάμε την αποπομπή των επιόρκων από τις τάξεις του Σώματος.

Γι’ αυτό λοιπόν, δεν είμαστε διατεθειμένοι την σχέση αυτή να διαταράξει ουδείς, ούτε και να μένουν πλέον αναπάντητες παρόμοιες συμπεριφορές τύπου ΒΟΥΤΣΗ, που μας θίγουν ως ανθρώπους, ως οικογενειάρχες και ως επαγγελματίες – μέλη ενός Σώματος με εκατοντάδες ήρωες που έπεσαν πιστοί στον όρκο και στο καθήκον τους.

Τη μνήμη τουλάχιστον αυτών των ηρώων, ας σεβαστεί ο κ. ΒΟΥΤΣΗΣ για να ζητήσει έστω και τώρα μια συγγνώμη…

Keywords
Τυχαία Θέματα