Ανοικτό αφήνει η Μέρκελ το ενδεχόμενο προσαρμογής του ελληνικού προγράμματος

Ανοιχτό αφήνει η Ανγκελα Μέρκελ το ενδεχόμενο προσαρμογής του ελληνικού προγράμματος, λέγοντας πως «αν η ανάπτυξη της οικονομίας είναι μικρότερη του αναμενόμενου, παρά το γεγονός ότι υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις, τότε θα πρέπει να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις νέες συνθήκες».

«Αν η ανάπτυξη της οικονομίας είναι μικρότερη από ό,τι νομίζαμε, παρά το γεγονός ότι υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις, τότε θα πρέπει να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις νέες συνθήκες», είπε η Ανγκελα Μέρκελ.

Η

κ. Μέρκελ διευκρίνισε πάντως ότι οι ευρωπαίοι εταίροι έχουν το δικαίωμα να απαιτούν πλήρη υλοποίηση των συμφωνηθέντων, ενώ επισήμανε ότι εξακολουθούν να ισχύουν τα 89 μεταρρυθμιστικά μέτρα που έθεσαν στην ελληνική πλευρά οι δανειστές της.

Σχετικά με το μέλλον και την προοπτική της Ευρώπης, η γερμανίδα Καγκελάριος υποστήριξε και πάλι τη μεγαλύτερη πολιτική ενοποίηση και την παραχώρηση ευρύτερων εξουσιών από τα κράτη- μέλη στις Βρυξέλλες, ενώ έθεσε το ερώτημα «τι πρέπει να συμβαίνει όταν μια χώρα παραβιάζει τους όρους του Συμφώνου Σταθερότητας».
Η γερμανίδα Καγκελάριος θα συναντηθεί σήμερα, στο Βερολίνο, με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ. Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθεί το ελληνικό ζήτημα, ενώ αμέσως μετά τη συνάντηση, γύρω στις 19:30 το απόγευμα, θα γίνουν δηλώσεις.
Πηγή τα ΝΕΑonline

Keywords
Τυχαία Θέματα