Αντ. Μανιτάκης: Μεταρρύθμιση θέλει η τρόικα και όχι απολύσεις στο Δημόσιο

Στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα το αγκάθι είναι η μεταρρύθμιση στο Δημόσιο επανέλαβε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης μιλώντας με δημοσιογράφους στο περιθώριο εκδήλωσης στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης. Το ίδιο άλλωστε επισημάνουν επανειλημμένως το τελευταίο διάστημα και παράγοντες του υπουργείου.

Απαντώντας εμμέσως

σε όσα ακούγονται περί απολύσεων στο Δημόσιο ως όρο που θέτει η τρόικα, ο κ. Μανιτάκης δήλωσε ότι οι δανειστές εξ όσων γνωρίζει δεν θέτουν τέτοιο ζήτημα, αλλά την ποιοτική αναβάθμιση του Δημοσίου. Όπως επισήμανε ο υπουργός, αυτή η μεταρρύθμιση ξεκίνησε πριν από πέντε μήνες το υπουργείο και προσπαθεί να τη φέρει εις πέρας υπό την πίεση τόσο της τρόικας όσο και του χρόνου.

Για να προχωρήσει αυτό το «τιτάνιο έργο», όπως το αποκάλεσε ο κ. Μανιτάκης, και να μη μείνει στα σχέδια και χωρίς αποτέλεσμα όπως έχει με πολλές αντίστοιχες παρεμβάσεις στο παρελθόν, ο υπουργός τόνισε ότι απαιτείται πολύς χρόνος.

Ο κ. Μανιτάκης σημείωσε επιπλέον ότι δεν έχουν εξευρεθεί ακόμη οι 25.000 υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και εν συνεχεία σε κινητικότητα, καθώς είναι ένα ακόμη σημαντικό έργο που πρέπει να γίνει με προσοχή και συστηματικό τρόπο.
Πηγή tovima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα