Απάντηση Σεραφείμ Κοτρώτσου

Αγαπητέ κύριε Νικητέα,
φίλε Νίκο

Έχω ήδη ενημερώσει το blog Zoornalistas, ανάρτηση του οποίου δημοσιεύεις κι εσύ στο έγκριτο Enimerosi24.gr, ότι όσα γράφονται είναι ανακριβή. Ελπίζω, η απάντησή μου να δημοσιευτεί.

Ενημερώνω, όμως, κι εσένα, ότι:

- Δεν διενεργώ δημοσκοπήσεις. Τουλάχιστον όχι ακόμα. Η έρευνα κοινής γνώμης στην οποία αναφέρεται το σχετικό

δημοσίευμα διενεργήθηκε από την έγκυρη Pulse για λογαριασμό του Action24. Εγώ απλώς φιλοξένησα την παρουσίαση στην εκπομπή μου, η δε παράθεση και ανάλυση των στοιχείων έγινε από τον αναλυτή της εταιρείας κ. Γ. Αράπογλου.

- Ο κ. Ανδρέας Ψυχάρης, διαφωνών με το γεγονός ότι το όνομά του περιελήφθη στην μέτρηση -μαζί με άλλα 10 ονόματα πιθανών υποψηφίων απ΄ όλα τα κόμματα, όπως έχει αναφερθεί κατά καιρούς σε δημοσιογραφικά ρεπορτάζ- απέστειλε επιστολή στην Pulse. Ούτε στο κανάλι, ούτε σε μένα. Ανέλαβα, στο πλαίσιο των κανόνων δεοντολογίας, να ενημερώσω γι αυτήν τους τηλεθεατές. Και το έπραξα.

- Επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον κ. Ψυχάρη. Ουδεμία ευθύνη μου αποδίδει, όπως μου είπε. Δικαιούται να ζητά να μην συμπεριλαμβάνεται το όνομά του σε τέτοιες μετρήσεις. Και πρέπει το αίτημά του να ικανοποιηθεί απ΄ όλες τις εταιρείες ερευνών στο μέλλον.

Ως εκ τούτου ουδείς δικαιούται «να πυροβολεί τον αγγελιοφόρο». Αν υπάρχουν άλλα ζητήματα, που δεν γνωρίζω, βρείτε τα μεταξύ σας.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Σεραφείμ Κοτρώτσος

———————————————————————————————————
Διαβάστε ακόμη: Εξω φρενών ο Ψυχάρης
—————————————————————————————————————–

Keywords
Τυχαία Θέματα