Ασμουσεν: Το ελληνικό πρόγραμμα αποδίδει

Σημειώνεται πρόοδος στο ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, δήλωσε σήμερα το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γ. Άσμουσεν, ενώ χαρακτήρισε «θετικά και ενθαρρυντικά» τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία που ανακοίνωσε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας,

δήλωσε σήμερα ότι η ελληνική οικονομία μπαίνει σε τροχιά ανάκαμψης , επικαλούμενος κυβερνητικές εκτιμήσεις ότι το ΑΕΠ σημείωσε αύξηση κατά το δεύτερο τρίμηνο.

«Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία, σε σχέση με το πρώτο 3μηνο, το ΑΕΠ στο δεύτερο 3μηνο παρουσίασε αύξηση, για πρώτη φορά τουλάχιστον από την αρχή της κρίσης», δήλωσε ο υπουργός, μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο.

«Για πρώτη φορά, τρίμηνο-τρίμηνο έχουμε πλέον εκτιμήσεις ότι το ΑΕΠ αυξήθηκε», σημείωσε.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή δεν δίνει εποχικά προσαρμοσμένα τριμηνιαία στοιχεία για το ΑΕΠ.

Σύμφωνα με τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία που δημοσίευσε νωρίτερα το Σεπτέμβριο, η οικονομία συρρικνώθηκε με ρυθμό 3,8% σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο.

«Όλοι αυτοί οι δείκτες καταγράφουν πια νέα στροφή στην ελληνική οικονομία. Στροφή προς χαμηλότερη ύφεση και σιγά-σιγά προς ανάπτυξη», υπογράμμισε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Μιλώντας νωρίτερα στο Reuters, επιβεβαίωσε ότι αναμένει ύφεση περίπου 3,8% για τη φετινή χρονιά, ποσοστό ηπιότερο από τις προηγούμενες εκτιμήσεις για 4,2%.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα