Αυλωνίτου στο «Ακραίως»: Ο Φίλης απομακρύνθηκε γιατί δεν θέλαμε άλλα μέτωπα

Παναγούλης: Ο Τσακαλώτος κρύβεται

Η απομάκρυνση του Νίκου Φίλη από το υπουργείο Παιδείας έγινε γιατί η κυβέρνηση δεν ήθελε να ανοίξει άλλα μέτωπα, δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή. Από την πλευρά του, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Στάθης Παναγούλης, χαρακτήρισε την κατάσταση «μη αναστρέψιμη» και σημείωσε

πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν εμφανίζεται στη Βουλή, για να απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις που του καταθέτει.

Πιο αναλυτικά, η κυρία Αυλωνίτου σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης δήλωσε πως «οι επιλογές του πρωθυπουργού έγιναν με βάση τις ανάγκες της παρούσας περιόδου. Τα πρόσωπα εκτελούν τη συνολική κυβερνητική πολιτική» και πρόσθεσε:

Στόχος της κυβέρνησης είναι να οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη και να τη βγάλει από τις επιτροπείες.

«Η κυβέρνηση θα έχει διάρκεια, όλοι είμαστε στρατιώτες», τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι «με το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης αποδείξαμε ότι έχουμε την πολιτική βούληση να κάνουμε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Σε άλλο σημείο, η κυρία Αυλωνίτου χαρακτήρισε «άριστο υπουργό» τον Νίκο Φίλη, καθώς όπως είπε «για πρώτη φορά τα σχολεία άνοιξαν χωρίς προβλήματα», ενώ για την απομάκρυνσή του είπε πως «δεν θέλαμε άλλα μέτωπα».

«Ο διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας θα γίνει έως το τέλος της τετραετίας, αλλά πρέπει να γίνει με διάλογο και συναίνεση και από τις δύο πλευρές.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως δεν θα ψηφιστούν νέα μέτρα, εκτός από αυτά που ήδη έχουν ψηφιστεί και υλοποιούνται τώρα.

«Κάναμε μια προσπάθεια, το φτάσαμε στα άκρα και πήγαμε σε έναν επώδυνο συμβιβασμό και σε εκλογές, όπου ψηφιστήκαμε», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η Αμερική έχει τα δικά της συμφέροντα, αλλά γνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας σε μια εύφλεκτη περιοχή, «κι αυτό πρέπει να αξιοποιηθεί».

«H Ελλάδα», συμπλήρωσε, πρέπει να έχει μια πολυδιάστατη πολιτική. Όταν ρωτήθηκε για το σύνθημα «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», είπε πως δεν υιοθετεί τέτοιες ακραίες εκφράσεις, αλλά σίγουρα, σημείωσε, ο ιμπεριαλισμός επεκτείνεται.

Παναγούλης: Ο Τσακαλώτος κρύβεται

«Από τον Απρίλιο, κάθε εβδομάδα, καταθέτω επίκαιρες ερωτήσεις προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, αλλά αυτός δεν εμφανίζεται στη Βουλή να τις απαντήσει. Κρύβεται», δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Στάθης Παναγούλης, και πρόσθεσε ότι «το Κοινοβούλιο δεν λειτουργεί».

Ο κ. Παναγούλης σημείωσε πως «είναι ντροπή από τη μια να λέμε στον κόσμο να πάει τα λεφτά στις τράπεζες και από την άλλη ο κ. Τσακαλώτος να έχει χρήματα στο εξωτερικό». Σε ερώτηση για το εάν υπάρχουν στοιχεία απάντησε πως έχουν γραφτεί στο Πόθεν Έσχες και διευκρίνισε πως δεν είναι θέμα νομιμότητας, αλλά ουσιαστικών συμβολισμών.

Σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό, ο ανεξάρτητος βουλευτής χαρακτήρισε την κατάσταση της χώρας «μη αναστρέψιμη» και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει αλλαγή πολιτικής και πολιτικές πρωτοβουλίες.

«Οι ανασχηματισμοί δεν φέρνουν αποτέλεσμα, αν δεν υπάρξει αλλαγή πολιτικής», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

Και αυτή την κυβέρνηση κ την προηγούμενη αν τους αφήσεις να φυλάξουν άδεια αποθήκη θα τους κλέψουν την πόρτα.

Για την επίσκεψη Ομπάμα, ο κ. Παναγούλης είπε ότι «δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα», ενώ όπως ανέφερε «οι Αμερικάνοι έχουν κατσικωθεί στη Σούδα και δεν μας δίνουν ούτε ενοίκιο».

The post Αυλωνίτου στο «Ακραίως»: Ο Φίλης απομακρύνθηκε γιατί δεν θέλαμε άλλα μέτωπα appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα