Μπεν Άφλεκ: η εκδίκηση των 40άρηδων

Της Λίνας Παπαδάκη από protagon

Τον Αύγουστο θα γίνει 41. Ο «μέτριος» ηθοποιός με τους πρωτοσέλιδους έρωτες να απασχολούν περισσότερο από τις δουλειές του, φέτος παίρνει την εκδίκησή του. Η Αργώ βγαίνει στις αίθουσες πλάι στο βαρύ πυροβολικό Λίνκολν και κερδίζει σε εντυπώσεις, κοινού και ειδικών. Και τα δύο στοχεύουν στις βασικές αξίες της αστικής Δημοκρατίας, την ελευθερία και την ειρήνη, κάτω από τον ίσκιο της αμερικανικής σημαίας.

Ο Μπεν Άφλεκ με την κάμερα στον ώμο κοντράρεται ακόμα και με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ και βγαίνει νικητής. Πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης,

γνήσιος εκπρόσωπος της γενιάς του κάμελ και της κόκα λάιτ, αποδεικνύει ότι μπορεί να πιάσει μια αληθινή ιστορία και να την κάνει σινεμά.

Οι ήρωες των παιδικών μας δωματίων μάς σώζουν στα μεγάλα ρίσκα της ζωής, αρκεί να τους θυμόμαστε αγκαλιά με το μωρό μας, υπό το βλέμμα μιας υπομονετικής συζύγου. Η Αργώ του τα ‘χε όλα για να σε συναρπάσει αλλά δεν κατάφερε να ξεφύγει από την αυστηρή φόρμα του αμερικάνικου ονείρου: πατρίς και οικογένεια.

Ένας εργένης που θα τελείωνε επιτυχώς μια μυστική επιχείρηση του έθνους και μετά θα την έπεφτε σε ένα μπαρ για να κερνάει φίλους, ή θα χανόταν σιωπηλός και μόνος στο βάθος του πλάνου, θα στερούσε την πληρότητα του αξιακού χάρτη των Αμερικανών αποδεικνύοντας ότι ακόμα και οι 40άρηδες, τα παιδιά της «ελευθεριότητας», όταν καταλαβαίνουν τον εαυτόν τους επιστρέφουν στις ρίζες των συντηρητικών.

Ό,τι και να κάνει στα Όσκαρ, τον Μπεν Άφλεκ για καιρό θα τον ακολουθεί το λιγομίλητο μούσι του και το αργό βλέμμα του νέου αρχέτυπου μυστικού πράκτορα που κατάφερε να δημιουργήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα