Μπερλουσκόνι: Δικτάτορας ο Μουσολίνι, θύλακας ελευθερίας το Ισραήλ

Μετά τους επαίνους προς τον Μουσολίνι που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ένιωσε προφανώς την ανάγκη να μαζέψει λίγο τις δηλώσεις του και να δώσει εξηγήσεις, επιμένοντας πάντως ότι υπήρξαν και τομείς όπου η δράση του Μουσολίνι ήταν επωφελής για την Ιταλία.

«Οι ρατσιστικοί νόμοι ήταν το μεγαλύτερο λάθος ενός ηγέτη, του Μουσολίνι, ο οποίος ωστόσο σε τόσους άλλους τομείς έκανε καλό» δήλωσε με αφορμή εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα αναφερόμενος

στους αντισημιτικούς νόμους του φασιστικού καθεστώτος και προσθέτοντας ότι η Ιταλία δεν έφερε σίγουρα την ίδια ευθύνη με την Γερμανία.

Κατόπιν των αντιδράσεων πολιτικών και της εβραϊκής κοινότητας, ο πρώην πρωθυπουργός προέβη σε διορθωτική δήλωση: «δεν μπορεί να υπάρχει καμία παρεξήγηση για την φασιστική δικτατορία, το επαναλαμβάνω, παρότι θεωρούσα ότι αυτό ήταν κάτι ξεκάθαρο καθ’ όλη μου την πολιτική διαδρομή» εξήγησε ο Καβαλιέρε, προσθέτοντας ότι «είναι ιστορικός φίλος του Ισραήλ, τον μόνο θύλακα ελευθερίας και δημοκρατίας στην Μέση Ανατολή».

Δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στην αριστερά κατηγορώντας την ότι κινείται μόνο με ψηφοθηρικά κίνητρα.

Ο Μπερλουσκόνι είχε ασχοληθεί και παλιότερα με τον Μουσουλίνι τον οποίο σε συνέντευξή του αποκάλεσε «καλοκάγαθο ηγέτη» που «ποτέ δεν σκότωσε κανένα», προκαλώντας πολιτική θύελλα.
Στη συνέχεια προσπάθησε πάλι να τα μαζέψει, υποστηρίζοντας ότι δεν σκόπευε να επανα-αξιολογήσει τον Μουσολίνι.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα