Μπλέχτηκαν οι γραμμές στον ΣΥΡΙΖΑ για το μέλλον του μνημονίου

Στην νέα δημόσια εμφάνιση και ομιλία του Αλ. Τσίπρα στρέφονται τα βλέμματα την Πέμπτη το μεσημέρι, προκειμένου να αποσαφηνιστεί με ποια διατύπωση θα επιλέξει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναφερθεί στο Μνημόνιο.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ

αναμένεται να μιλήσει στην ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, μία ημέρα έπειτα από τον πόλεμο ανακοινώσεων που ξέσπασε με αφορμή τα όσα είπε στο συνέδριο του Economist την Τρίτη και ειδικότερα την αποστροφή του περί αναστολής του Μνημονίου.

Η φράση αυτή προκάλεσε μεταξύ των άλλων και την παρέμβαση του Π. Λαφαζάνη, ο οποίος όταν ρωτήθηκε σχετικώς την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής (ΣΚΑΪ), σημείωσε: «Tα μνημόνια δεν θα ανασταλούν, θα καταργηθούν. Θα πεταχτούν στον κάλαθο των άχρηστων. Τα περάσανε πραξικοπηματικά σε μια νύχτα».

Ο Δημήρης Παπαδημούλης δήλωσε στον Real: «Δεν υπάρχει καμία αλλαγή γραμμής ως προς το θέμα του Μνημονίου και στο τι θα κάνουμε σε περίπτωση που είμαστε ο κορμός της επόμενης κυβέρνησης. Ο στόχος μας είναι να αντικαταστήσουμε την καταστροφική συνταγή του Μνημονίου με ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της χώρας, μέσα από την ακύρωσή του και την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης. Θέλουμε να στείλουμε στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας οριστικά, κι όχι προσωρινά, το Μνημόνιο».

Πάντως, έπειτα και από τον πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ Κουμουνδούρου και κυβέρνησης -η οποία κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για νέα μετακίνηση στις θέσεις του- από την πλευρά του περιβάλλοντος του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν καταφανής η προσπάθεια υποβάθμισης της συγκεκριμένης αποστροφής από την ομιλία του στο συνέδριο του Economist.

Κάποιοι μιλούσαν μάλιστα ακόμη και για «φραστική αστοχία», προτιμώντας αυτήν την εκδοχή, παρά τη λογική της μεταστροφής των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά το μνημόνιο.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα