Μπρα ντε φερ για τις υπογραφές

Χωρίς υπογραφές θέλουν να είναι υποψήφιοι οι Χρήστος Παπουτσής και Στέφανος Τζουμάκας…
Με την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος ανέβηκε στο βήμα λίγο μετά τις 2μμ συνεχίζεται η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ. Τα στελέχη του κινήματος τον υποδέχτηκαν με ένα θερμό χειροκρότημα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θυμήθηκε το σύνθημα που άκουσε όταν έβαλε πρώτη φορά υποψηφιότητα στην Αχαΐα.

«Γιώργο θυμίσου, μια ζωή μαζί σου». «Μαζί ήμασταν, μαζί θα είμαστε» προσέθεσε. Με τα λόγια του Ρίτσου «΄θα κλάψουμε πολύ μέχρι να μάθουμε τον κόσμο να γελάει» πέρασε στην οικονομία. «Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει» επισήμανε, αλλά χαρακτήρισε μεγάλη ανάσα τη μείωση του χρέους. Για τη συμμετοχή τους στην προσπάθεια, ευχαρίστησε τους πολίτες, τους υπουργούς, τα μέλη της ΚΟ και τους αφανείς ήρωες, υπηρεσιακούς παράγοντες. Ειδική αναφορά έκανε στον Λουκά Παπαδήμο ο οποίος έδωσε καθοριστικές μάχες όπως είπε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την υλοποίηση των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου.

Αντίθετα κατηγόρησε τη ΝΔ για μιζέρια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η συμμετοχή της έγινε με μικροκομματικούς υπολογισμούς. «Φοβήθηκε το λαό, φοβήθηκε το δημοψήφισμα και έβαλε την υπογραφή της» υπογράμμισε.

Την ίδια ώρα η μάχη των υπογραφών στο παρασκήνιο έχει φουντώσει. Οι υποστηριχτές του υπουργού Οικονομικών, που έχουν μαζέψει περισσότερες από 180 υπογραφές, αντιδρούν στην πρόταση της πλευράς Παπουτσή να αποφασίσει διά ψηφοφορίας το εθνικό συμβούλιο. Μιλούν για καθαρή παραβίαση του καταστατικού και θυμίζουν ότι στο όνομα του καταστατικού τα ίδια στελέχη επέμειναν στην εκλογή από τη βάση, παρά τους κινδύνους της περιόδου. «Οι υπογραφές είναι κρίσιμος παράγοντας για να καταστεί μια υποψηφιότητα πραγματική από εικονική» λένε χαρακτηριστικά.

Οι κύριοι Παπανδρέου και Βενιζέλος προσήλθαν στην αίθουσα όπου θα διεξαχθεί η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ με διαφορά λίγων δευτερολέπτων, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως οι κύριοι Βενιζέλος και Παπουτσής κάθονται δίπλα-δίπλα.

Στο μεταξύ, προσερχόμενοι στη Συνδιάσκεψη οι κύριοι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Γιάννης Διαμαντίδης, σε δηλώσεις τους, εξέφρασαν τη στήριξή τους στο πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου για την προεδρία του κόμματος.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε: «Σ´ αυτή τη μάχη που ξεκινάει σε λίγες εβδομάδες ή σε λίγους μήνες πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες αποκαθιστώντας την εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτική, δίνοντας τους ελπίδα και προοπτική. Αυτό χρειάζεται σήμερα κυρίως ο ελληνικός λαός. Και μαζί την αλήθεια, την απόδοση δικαιοσύνης.

Θα στηρίξω στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ τον Βαγγέλη Βενιζέλο επειδή ακριβώς η υποψηφιότητά του ανταποκρίνεται σε αυτές τις προδιαγραφές: Ευθύνη, αλήθεια και δικαιοσύνη».

Η Συνδιάσκεψη ξεκίνησε με ομιλίες του επικεφαλής των Σοσιαλιστών στην Ευρωβουλή Χάνες Σβόμποντα και του γραμματέα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Λουίς Αγιάλα.

Στη συνέχεια θα γίνει απολογισμός της κυβερνητικής διετίας του ΠΑΣΟΚ από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονο

Keywords
Τυχαία Θέματα