Χαιρετισμός Λάμπη Ταγματάρχη στο 28ο τακτικό Συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ

Χαιρετισμό στο 28ο τακτικό Συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ απηύθυνε σήμερα (Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012) ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. κ. Λάμπης Ταγματάρχης, ευχόμενος στους συνέδρους καλή επιτυχία στις εργασίες τους.

Ο κ. Ταγματάρχης μίλησε για τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της θητείας του,  εδώ και 17 μήνες, επισημαίνοντας ότι  στο διάστημα αυτό η διοίκηση της ΕΡΤ

λειτούργησε μέσα «σε ένα εξαιρετικά ασταθές περιβάλλον», λόγω και της πολιτικής κατάστασης που επικράτησε στη χώρα, με επιπτώσεις και στον προγραμματισμό και την έγκριση προγράμματος. Έφερε δε ως παράδειγμα τις δυσκολίες στην ανάθεση σειρών μυθοπλασίας που είναι απαραίτητες, όπως είπε, για τον εμπλουτισμό του προγράμματος  Δημόσιας Τηλεόρασης.

Τόνισε ότι η Διοίκηση κατάφερε να νοικοκυρέψει τα οικονομικά της εταιρείας και να παρουσιάσει σημαντικά πλεονάσματα, τα οποία οφείλονται και στις θυσίες στις οποίες υποβλήθηκαν οι εργαζόμενοι – «η καρδιά της εταιρείας» όπως χαρακτηριστικά  είπε- με επιβολή οριζόντιων μέτρων και μειώσεις στις αποδοχές τους.

Παράλληλα επισήμανε ότι παρά τις δυσκολίες η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση έχει να παρουσιάσει σημαντικές επιτυχίες, όπως η  κάλυψη των εκλογών η οποία επιβραβεύτηκε με πρωτιές τηλεθέασης από τους Έλληνες πολίτες, ενώ ανάλογη ήταν και η εμβέλεια των ραδιοφωνικών εκπομπών, καθώς και του επίσημου διαδικτυακού τόπου της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, που δέχθηκε περισσότερες από 22 εκατομμύρια επισκέψεις από δεκάδες  χώρες κατά τη βραδιά των τελευταίων εκλογών. Ακόμη έκανε αναφορά στα «ρεκόρ» τηλεθέασης των αγώνων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου,  στην υψηλή ποιοτική στάθμη των ραδιοφωνικών προγραμμάτων  και στην πλούσια δραστηριότητα του μοναδικού Αρχείου αλλά και των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο κ. Ταγματάρχης τόνισε ότι η ΕΡΤ έχει ανάγκη από την αγωνιστική διάθεση όλων των εργαζομένων και της  διοίκησής της.

Keywords
Τυχαία Θέματα