Χωρίς την… τρόικα

Του Γιάννη Παπαγιάννη

Η απόφαση του Αντ. Σαμαρά να αρχίσει σιγά σιγά τη σύγκρουση με την τρόικα ξεκινά από τον Προϋπολογισμό του 2014. Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με απόλυτα βεβαιωμένες πληροφορίες του «S», έχει αποφασίσει να τον καταθέσει – έδωσε εντολή στον Στουρνάρα- χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις με τους δανειστές.

Και αυτό γιατί είναι διάχυτη η διάθεση των τελευταίων

να καθυστερήσουν όσο μπορούν την διαπραγμάτευση με την Αθήνα, προφανώς για να πιέσουν την κυβέρνηση να αποδεχθεί τη λογική των νέων μέτρων.

Το «S» είναι σε θέση να γνωρίζει οτι με τον πρωθυπουργό συμφωνεί και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ τα περιθώρια για τις διαπραγματεύσεις έχουν στενέψει επικίνδυνα καθώς η πορεία τους φαίνεται πως θα κριθεί από το συνδυασμό της στάσης των δανειστών και των αντοχών της κυβέρνησης για επιβολή μέτρων.

Αν η τρόικα επιμείνει στην τακτική του παρελθόντος, τότε το, κατ’ αυτήν, δημοσιονομικό κενό του 2014 θα είναι πρακτικά αδύνατο και πολιτικά αυτοκτονικό να καλυφθεί. Από την άλλη πλευρά, αν ο Τόμσεν αποδεχθεί τις ελληνικές θέσεις, τότε, λένε οι ίδιες πηγές, οι πιθανότητες συμφωνίας αυξάνονται δραματικά.

Από τη στήλη «Danger – Διαπλοκές» (ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ)

Keywords
Τυχαία Θέματα