Δεν θα ληφθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα ξεκαθαρίζει ο Γ. Στουρνάρας

Δεν θα ληφθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα σε περίπτωση συνομολόγησης νέου Μνημονίου ξεκαθάρισε σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM 99,5.

Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση τρίτου προγράμματος και

υπογραφής νέου Μνημονίου η κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει νέα δημοσιονομικά μέτρα, αλλά θα προχωρήσει στην υλοποίηση του υφιστάμενου προγράμματος διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Αναφερόμενος στις αμυντικές βιομηχανίες και στην ΛΑΡΚΟ είπε πως στοίχισαν την τελευταία διετία 150 εκατ. ευρώ σε κρατικές ενισχύσεις στους Έλληνες φορολογούμενους και επανέλαβε πως η ελληνική αντιπρόταση στην τρόικα είναι η αναδιάρθρωση των εταιρειών να γίνει με εκκαθάριση εν λειτουργία.

Απαντώντας σε σχετική αναφορά ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε ότι ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς υπήρξε μετρημένος στην ομιλία του στη ΔΕΘ. Ενδεικτικά υποστήριξε πως οι οικονομικές εξελίξεις δικαιώνουν τις προβλέψεις της κυβέρνησης αναφορικά με την ανάπτυξη και σημείωσε πως τα διαρθρωτικά μέτρα θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή δυναμική. Στο σημείο αυτό έφερε ως παράδειγμα την άρση του καμποτάζ, η οποία όπως υποστήριξε ήταν από τους λόγους που τα τουριστικά έσοδα αυξήθηκαν το 2013.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέων απολύσεων στο Δημόσιο ο κ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξουν νέες απολύσεις , παρά μόνον «υποχρεωτικές αποχωρήσεις» 15.000 εργαζομένων ως το τέλος 2014 στη θέση των οποίων θα προσληφθούν 15.000 νέοι υπάλληλοι με στόχο να βελτιωθεί η ποιότητα της δημόσιας διοίκησης.

Για τις αποκρατικοποιήσεις και ειδικά για τη «χηρεύουσα» θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ ο υπουργός είπε πως το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου μπορεί να λαμβάνει κανονικά αποφάσεις. «Για τον επόμενο μήνα δεν υπάρχει ανάγκη επιπλέον υπογραφής, αν και μπορεί το όνομα να ανακοινωθεί πολύ νωρίτερα». Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν υπήρξε ποτέ θέμα μεταφοράς της έδρας του ΤΑΙΠΕΔ και του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων στο εξωτερικό.

Σε ερώτηση για το ζήτημα που ανέκυψε χθες για τον ΟΣΕ και κληθείς να σχολιάσει τα δημοσιεύματα περί «ξαφνικού θανάτου» του Οργανισμού ο κ. Στουρνάρας διέψευσε κατηγορηματικά τις σχετικές πληροφορίες. «Δεν υπάρχει θέμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε πως θα διευρυνθούν τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης. Συγκεκριμένα τόνισε ότι ειδική επιτροπή θα αναζητήσει το πώς θα γίνει η διαδικασία διάθεσης του επιδόματος θέρμανσης πιο ελαστική. Ωστόσο δεν επιβεβαίωσε πληροφορίες προερχόμενες από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σύμφωνα με τις οποίες το επίδομα θέρμανσης θα είναι εφέτος 500 εκατ. ευρώ και τόνισε ότι το ποσό που θα διατεθεί θα είναι μικρότερο από πέρυσι, οπότε είχαν προϋπολογισθεί 279 280 εκατ. ευρώ.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα