Δεν τίθεται θέμα Μανιτάκη, είπε ο πρωθυπουργός στον Φ.Κουβέλη

Δεν τίθεται θέμα για τον Αντώνη Μανιτάκη, διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν πριν από περίπου μία ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο από το περιβάλλον της ΔΗΜΑΡ.

Πάντως, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, το Σάββατο, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Αντώνης Μανιτάκης βρίσκεται ένα βήμα πριν από την έξοδο του υπουργικού συμβουλίου εξαιτίας του νέου σχεδίου για την κινητικότητα στο Δημόσιο που παρουσίασε, το οποίο απορρίφθηκε από την τρόικα.

Όπως ανέφερε το Έθνος, το κλίμα για τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι βαρύ εδώ και αρκετές εβδομάδες και συγκεκριμένα από την πρώτη επίσκεψη της τρόικας στα μέσα Μαρτίου, όταν και πάλι είχε διαπιστωθεί αδιέξοδο στα θέματα του Δημοσίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σχέδιο που παρουσίασε ο Αντ.Μανιτάκης δεν υπήρχε πρόβλεψη για οριστική απομάκρυνση ούτε όσων έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και ελέγχονται πειθαρχικά, ακόμη κι αν κατηγορούνται για βαριά ποινικά αδικήματα.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, Σαμαράς και Κουβέλης συζήτησαν επίσης τις έως τώρα διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τα μέλη της τρόικας, εν όψει της αυριανής συνάντησης του πρωθυπουργού μαζί τους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το σχέδιο για την αναδιοργάνωση του Δημοσίου, που έχει επεξεργαστεί ο κ. Μανιτάκης, παραμένει βασική διαπραγματευτική θέση της ελληνικής πλευράς, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται και συνάντηση του Φ. Κουβέλη με τον Αντ. Μανιτάκη.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα