Δέσμευση των ακινήτων του Τσοχατζόπουλου

…και αποζημίωση 1.570.000 ευρώ υπέρ του Δημοσίου

Μετά από τρία χρόνια αποδεικτική διαδικασία και τρεις ημέρες έκδοσης απόφασης έπεσε η αυλαία για την υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας. Με τη λήξη της τελευταίας συνεδρίασης, ο Ακης Τσοχατζόπουλος, η Βίκυ Σταμάτη, η Αρετή Τσοχατζοπούλου και άλλοι 6 κατηγορούμενοι

θα επιστρέψουν – άλλοι για μερικές μέρες και άλλοι για περισσότερο χρόνο – στις φυλακές:

«Αφήστε με να είμαι με το παιδί μου έστω και με φύλαξη», είπε, κλαίγοντας στο δικαστήριο μετά τη λήξη της διαδικασίας η Βίκυ Σταμάτη. «Είναι προκατειλημμένοι, αδιαφορούν, περιφρονούν τον κόσμο», φώναξε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Στον επίλογο της ανακοίνωσης της απόφασης, το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 1.570.000 ευρώ υπέρ του δημοσίου, το οποίο παραστάθηκε ως πολιτική αγωγή στη δίκη για την υπόθεση της προμήθειας των εξοπλιστικών προγραμμάτων επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου.

Στις φυλακές Χαλκίδας

Οι δικαστές αποφάσισαν και για τις δεσμεύσεις των ακινήτων του Ακη Τσοχατζόπουλου. Αντίθετα, με βάση τη δικαστική απόφαση αποδεσμεύτηκαν 3 ακίνητα της Αρετής Τσοχατζοπούλου, λογαριασμοί με λίγες χιλιάδες ευρώ (15.000) και τιμαλφή (βαφτιστικά σταυρουδάκια).

Η κα Τσοχατζοπούλου είχε επιστρέψει ήδη 3 ακίνητα στο δημόσιο από την αρχή της διαδικασίας. Επίσης αποδεσμεύτηκαν 3 ακίνητα και οικόπεδο της Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου (πρώην σύζυγος Τσοχατζόπουλου) καθώς εξ αρχής είχε επιστρέψει στο δημόσιο 1.263.000 ευρώ.

Αύριο ο Ακης Τσοχατζόπουλος αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Χαλκίδας ενώ η κόρη του στις φυλακές Ελαιώνα. Πιθανόν εκεί θα οδηγηθεί και η Βίκυ Σταμάτη, η οποία όμως θα προσπαθήσει να επιστρέψει στον Κορυδαλλό επειδή είναι μητέρα ανήλικου παιδιού.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

The post Δέσμευση των ακινήτων του Τσοχατζόπουλου appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα