Διαφώνησαν για την Ελλάδα Μέρκελ - Ομπάμα

Εκ διαμέτρου αντίθετες, χωρίς μάλιστα να διαφαίνεται διάθεση συμφωνίας, ήταν οι θέσεις του Προέδρου Ομπάμα και της Ανγκελα Μέρκελ για την ελληνική κρίση χρέους. Φαίνεται ότι το μόνο που επιτεύχθηκε στη συνάντηση των δύο ηγετών ήταν η συμφωνία εκ μέρους της Γερμανίδας Καγκελαρίου να μελετήσει το έγγραφο που θα παραδώσει την Τετάρτη στο Eurogroup ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο Αμερικανός ηγέτης, ανακοίνωσε με «επιθετικό» τρόπο στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου –και μάλιστα στην εισαγωγική του

ομιλία- ότι η μπάλα είναι στο γήπεδο της Καγκελαρίου, από την οποία αναμένει να ακούσει τα νεότερα για την κρίση, η όποια, όπως υπενθύμισε, επηρεάζει και την αμερικανική οικονομία:

«Στο γεύμα εργασίας», είπε, «θα εστιαστούμε στο τι μπορούμε να κάνουμε για να διατηρήσουμε την οικονομία σε πορεία ανάπτυξης και στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Προσβλέπω να ακούσω από την Καγκελάριο την εκτίμησή της για το πως η ΕΕ και το ΔΝΤ μπορούν να εργαστούν με την ελληνική κυβέρνηση για τις προϋποθέσεις, ώστε να βρεθεί τρόπος να επιστρέψει η Ελλάδα σε βιώσιμη ανάπτυξη. Η ανάπτυξη», υπογράμμισε, «είναι καθοριστική και για την Ευρώπη και για τις ΗΠΑ».

Στην εισαγωγική της ομιλία, η κ. Μέρκελ δεν αναφέρθηκε καθόλου στην Ελλάδα, κάτι που προκάλεσε κακή εντύπωση, και λόγω της αναφοράς του Προέδρου Ομπάμα, αλλά και επειδή η ελληνική κρίση παραμένει πρώτο θέμα στα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ερωτηθείσα από Γερμανό δημοσιογράφο, αναγκάστηκε να τοποθετηθεί, αλλά δεν έδειξε κανένα σημάδι κάμψης από τις προηγούμενες, σκληρές θέσεις της.

«Την Τετάρτη θα υπάρχει μία συνεδρίαση του Eurogroup κι αυτό που έχει σημασία είναι τι θα παρουσιάσει η Ελλάδα στο τραπέζι σ” αυτή τη συνεδρίαση, ή ίσως λίγες μέρες αργότερα», αρκέστηκε να πει.
Μιχάλης Ιγνατίου
Πηγή ethnos.gr

The post Διαφώνησαν για την Ελλάδα Μέρκελ - Ομπάμα appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα