Διαφοροποιούνται οι καναλάρχες από τη στάση της ΝΔ για το ΕΣΡ

Ευκαιρία για την κυβέρνηση να δώσει προσωρινές βεβαιώσεις απομονώνοντας την αξιωματική αντιπολίτευση

Διακριτικές, αλλά σαφείς αποστάσεις φαίνεται να κρατούν οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών από την επίμονη στάση της ΝΔ να μη συναινεί στη σύσταση του ΕΣΡ, μετά την ψήφιση των τροπολογιών και την επιστροφή όλων των αρμοδιοτήτων για την αδειοδότηση των καναλιών στην Ανεξάρτητη Αρχή.

Σχεδόν το σύνολο των καναλαρχών διαπιστώνει ότι η κυβέρνηση με την τροπολογία που ψηφίστηκε έδειξε εμπράκτως διάθεση συναίνεσης

και πρόθεση να ρυθμιστεί το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο… με αποτέλεσμα να θεωρούν ακατανόητη τη στάση της ΝΔ. Είναι σαφές πλέον ακόμη και στους κύκλους των ιδιοκτητών ότι η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξυπηρετεί την εκλογική της τακτική, με την οποία οι καναλάρχες – σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, δεν έχουν λόγο να ταυτιστούν… Επιδιώκοντας – στο βαθμό που η κυβέρνηση δείξει διάθεση συνεννόησης μαζί τους, να εξασφαλίσουν προσωρινές άδειες και να τακτοποιηθεί το κενό που προκάλεσε η απόφαση του ΣτΕ.

Με άλλα λόγια η κυβέρνηση και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς φαίνεται ότι έχουν μπροστά τους μια ευκαιρία να απομονώσουν τη ΝΔ που επιμένει σε μια αντιθεσμική στάση για τη σύσταση του ΕΣΡ… Δίνοντας προσωρινές άδειες σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς που εκπέμπουν αυτή τη στιγμή με κριτήρια που θέτει ο νόμος 4339/15… Και να απεμπλακεί η πολιτική ζωή από ένα βάλτο που επιθυμεί να τη σπρώχνει η αξιωματική αντιπολίτευση, επειδή εξυπηρετεί τις πολιτικές της τακτικές.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση μετά τη μετάθεση από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση της Διάσκεψης των προέδρων για την ερχόμενη Πέμπτη… Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία των 4/5 για να συσταθεί η ανεξάρτητη ραδιοτηλεοπτική αρχή… Θα προχωρήσει στην κατάθεση του νόμου «γέφυρα» στη Βουλή, με τον οποίο θα ρυθμίζεται προσωρινά το τηλεοπτικό τοπίο, μέχρι να συγκληθεί το ΕΣΡ. Στην ουσία ο συγκεκριμένος νόμος θα καλύπτει το κενό που προκάλεσε η απόφαση του ΣτΕ, δίνοντας προσωρινές βεβαιώσεις στα κανάλια για να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

The post Διαφοροποιούνται οι καναλάρχες από τη στάση της ΝΔ για το ΕΣΡ appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα