Διαλύονται τα σύννεφα πάνω από τον εφοπλιστή Ρέστη

Πηγή fimotro.blogspot.gr

Τρεις μήνες μετά την προφυλάκιση του δεν βρέθηκε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο

Μετά την πάροδο τριών πλέον μηνών από την προφυλάκιση του Έλληνα Εφοπλιστή φέρεται πλέον ότι διαλύονται τα σύννεφα που σχηματίστηκαν πάνω από την υπόθεσή του και οδήγησαν στην ασυνήθιστη προφυλάκισή του.

Η προφυλάκιση του Εφοπλιστή, που αποτελεί έναν από τους 100 μεγαλύτερους Εφοπλιστές του Κόσμου, αποτελεί μια ασυνήθιστη

περίπτωση για τα ελληνικά ποινικά χρονικά, αφού αποτέλεσε τον ορισμό της «προληπτικής» προφυλάκισης.

Έγκριτοι νομικοί κύκλοι από την αρχή της εν λόγω προφυλάκισης έκαναν λόγο για μια πρωτοφανή υπόθεση χωρίς εμφανή λογική στην απόφαση για την προσωρινή του κράτηση γι’αυτό και αμέσως μετά την έκδοση της σχετικής διάταξης γιγαντώθηκαν τα σενάρια για παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και εξωτερικές επεμβάσεις.

Για τους πιο ψύχραιμους πάντως επρόκειτο για κίνηση που υποδήλωνε την ανάγκη των Αρχών να κερδίσουν χρόνο και να ερευνήσουν σε βάθος την υπόθεση, δεδομένων των συνθηκών που επικρατούσαν κατά την σύλληψή του.

Όλοι άλλωστε θυμόμαστε το κλίμα πανικού που ακολούθησε την σύλληψη και άμεση προφυλάκισή του παρόλο που είχε μεσολαβήσει πλήρης «ικανοποίηση του παθόντος» από την πλευρά του Εφοπλιστή. Μετά, ωστόσο, την σε βάθος έρευνα των διωκτικών αρχών δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται ο αρχικός πανικός και ο αιωρούμενος φόβος ότι «κάτι ακόμα θα βρεθεί» και έτσι φαίνεται πως η υπόθεση του εφοπλιστή θα έχει αίσια εξέλιξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα