Διάψευση της ΕΡΤ για δημοσιεύματα

Ανακοίνωση

Με αφορμή δημοσιεύματα περί δήθεν καταγγελιών «ότι ο Γ.Δ. Τηλεόρασης  προωθεί τηλεοπτικό πρόγραμμα της εταιρίας του» από το γραφείο του Γ.Δ. Τηλεόρασης της ΕΡΤ επισημαίνονται τα εξής :

1. Ο Κ. Σπυρόπουλος δεν έχει καμιά εταιρία παραγωγής. Ήταν ιδρυτής και διευθυντής του μη κερδοσκοπικού Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου «Ιστορικό Ντοκιμαντέρ», (το οποίο δεν είναι εταιρία παραγωγής) από το οποίο αποχώρησε τον Ιούλιο  του 2012.

2. Η σειρά ντοκιμαντέρ «Οι άγνωστες ζωές των Άλλων» είναι μια παραγωγή της

γερμανικής πολιτιστικής εταιρίας Krea η οποία χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού της Άνω Ρηνανίας- Βεστφαλίας  και υποστηρίχθηκε από το Ινστιτούτο Γκαίτε.

Το Ινστιτούτο Γκαίτε ζήτησε από τον Κ. Σπυρόπουλο το 2011 να επιλέξει, σε συνεργασία με το ελληνικό υπουργείο Παιδείας, τους 12  Έλληνες νέους, οι οποίοι μαζί με 12 Γερμανούς, έκαναν 6 ταινίες για τις σχέσεις Ελλάδας – Γερμανίας  την εποχή της κρίσης. Ο Κ. Σπυρόπουλος  δεν είναι παραγωγός ούτε διανομέας των ταινιών. Αποκλειστικός παραγωγός και διανομέας είναι η πολιτιστική εταιρία Krea η οποία παραχώρησε στην ΕΡΤ τα δικαιώματα μετάδοσης τεσσάρων ταινιών έναντι του ποσού των 200 € για κάθε ταινία.

Οι Έλληνες νέοι με τις ταινίες τους έδειξαν στη Γερμανική κοινή γνώμη την αληθινή εικόνα της Ελλάδας, ανατρέποντας τα λαϊκίστικα στερεότυπα τα οποία καλλιεργούνται από Media και πολιτικούς.

3. Την οργάνωση στην Αθήνα (διαμονή των Γερμανών νέων σε ελληνικές οικογένειες, επαφές με πρωταγωνιστές των ταινιών) έκανε το Ινστιτούτο Γκαίτε σε συνεργασία με το Ιστορικό Ντοκιμαντέρ, χωρίς η συνεργασία να καταλείπει κανένα δικαίωμα εκμετάλλευσης  των ταινιών ούτε στον Κ. Σπυρόπουλο ούτε στο Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο.

Κάθε οικονομικός ή εταιρικός συσχετισμός του Κ. Σπυρόπουλου με την εκμισθώτρια εταιρία είναι και ανυπόστατος και συκοφαντικός.

Το ίδιο ανυπόστατες είναι και οι δήθεν πληροφορίες ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ «πάγωσε τον προϋπολογισμό της Γ.Δ. Τηλεόρασης».

Keywords
Τυχαία Θέματα