Δημοσιογράφος του Al Jazeera στριμώχνει άγρια τον κυβερνητικό εκπρόσωπο του Ισραήλ [βίντεο]

Ο παρουσιαστής του Al Jazeera, Ντάρεν Τζόρντον κατηγορεί τον εκπρόσωπο της ισραηλινής κυβέρνησης, Μαρκ Ρεγκέβ, ότι η χώρα του «πυροβολεί τον αγγελιοφόρο», αναφερόμενος στους συνεχείς βομβαρδισμούς κτιρίων που στεγάζουν μέσα ενημέρωσης στη Γάζα και τον τραυματισμό δημοσιογράφων.

Ο παρουσιαστής του Al Jazeera αντικρούει με ένταση τους ισχυρισμούς του Ρεγκέβ ότι κανείς ξένος δημοσιογράφος

δεν τραυματίστηκε στους βομβαρδισμούς, λέγοντας ότι «8 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ένας έχασε το πόδι του. Αυτό είναι γεγονός».

Ο Ρεγκέβ που κατηγόρησε τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί τους δημοσιογράφους ως ανθρώπινες ασπίδες υποστήριξε ότι τα χτυπήματα ήταν «χειρουργικά» και ότι απ’ όσο ο ίδιος γνωρίζει, κανείς ξένος δημοσιογράφος δεν τραυματίστηκε.

«Ίσως να κάνουμε μια συζήτηση για το ποιος είναι δημοσιογράφος» είπε ο Ρεγκέβ και συνέχισε λέγοντας ότι «ο σταθμός Al-Aqsa είναι ένας οργανισμός που χρησιμοποιείται από τη Χαμάς, όπως σε όλα τα απολυταρχικά καθεστώτα χρησιμοποιούνται τα μέσα ενημέρωσης για λόγους ελέγχου και ασφάλειας». «Από τη δική μας την πλευρά, αυτοί δεν είναι κανονικοί δημοσιογράφοι», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Τζόρντον τον ρώτησε σε έντονο ύφος αν θεωρεί λιγότερη σημαντική τη ζωή ενός άραβα δημοσιογράφου απ’ ό,τι ενός ξένου για να καταλήξει λίγο αργότερα λέγοντας «Είναι ξεκάθαρο ότι στοχεύετε τα μέσα ενημέρωσης, έτσι δεν είναι; Πυροβολείτε τον αγγελιοφόρο».

Δείτε το απόσπασμα από τη χθεσινή μετάδοση:

Keywords
Τυχαία Θέματα