Δώδεκα νεκροί σε ανατροπή σκάφους μεταναστών στη Λευκάδα

Αναποδογυρισμένο σκάφος με μετανάστες εντοπίστηκε στην περιοχή Πάλαιρος Λευκάδας, όπως έγινε γνωστό το πρωί της Παρασκευής.

Από τους μετανάστες που επέβαιναν σε αυτό, δώδεκα εντοπίστηκαν νεκροί, σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό, μεταξύ των οποίων, τέσσερα παιδιά από τριών έως έξι ετών, ενώ 15 διασώθηκαν.

Οι 15 διασωθέντες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Λευκάδας και της Πρέβεζας, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται και το νοσοκομείο Αγρινίου.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό αγνοουμένων. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι διασωθέντες στις αρχές, στο σκάφος

-μήκους περίπου έξι μέτρων- επέβαιναν και άλλοι.

Σύμφωνα με αναφορές από το Λιμενικό που επικαλείται το Reuters, οι μετανάστες κάλεσαν από κινητό αριθμό έκτακτης ανάγκης επειδή το σκάφος βρισκόταν σε κίνδυνο.

Όσον αφορά την υπηκοότητα των μεταναστών, πιθανόν, σύμφωνα με την Αστυνομία, να είναι πρόσφυγες από τη Συρία, ενώ σχετικά με τα αίτια του ναυαγίου, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μετατόπιση βάρους, δεδομένου ότι στη θαλάσσια περιοχή επικρατούσαν πολύ καλές καιρικές συνθήκες.

Σε εξέλιξη, επίσης βρίσκονται οι έρευνες του Λιμενικού και της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των διακινητών, ενώ με βάση τα στοιχεία του σκάφους που έχουν στη διάθεσή τους, οι Αρχές, καταλήγουν ότι είναι κλεμμένο.

ΣΥΡΙΖΑ: Μετά τη Λαμπεντούζα, η Λευκάδα

«Τα συνεχή ναυάγια πλοιαρίων που μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες συνιστούν ντροπή για την Ευρώπη συνολικά, και κάθε μία χώρα ξεχωριστά -της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης» αναφέρεται στο σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση σημειώνει ακόμα ότι χρειάζεται επειγόντως να στηριχθούν οικονομικά και πολιτικά οι χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, αλλά και μια άλλη προσέγγιση του μεταναστευτικού, ώστε να σταματήσουν οι πρόσφυγες να αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Οι νεκροί μετανάστες -ανάμεσά τους και μικρά παιδιά- ανοιχτά της Λευκάδας, έρχονται να προστεθούν στο μακρύ κατάλογο των ξεκληρισμένων, θυμάτων της φτώχειας, των αντιδραστικών καθεστώτων και των ιμπεριαλιστικών πολέμων που βρίσκουν τραγικό θάνατο στην προσπάθεια αναζήτησης μιας καλύτερης ζωής» αναφέρει το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του και συμπληρώνει:

«Το ναυάγιο επιβεβαιώνει ότι, όσα μέτρα καταστολής και αν αποφασίσει και προωθήσει η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της, αυτά δεν αποτρέπουν τα μεταναστευτικά και προσφυγικά ρεύματα, θα αυξάνουν τους θανάτους των απελπισμένων και τις τιμές του δουλεμπορίου».
Πηγή in.gr
(φωτο: Λιμενικό Σώμα)

Keywords
Τυχαία Θέματα