Εχασε τη μάχη ο 18χρονος που ξυλοκοπήθηκε από σκίνχεντς στο Παρίσι

Εφυγε τελικά από τη ζωή ο νεαρός φοιτητής και μέλος οργάνωσης της άκρας αριστεράς που είχε μείνει κλινικά νεκρός, ύστερα από άγρια επίθεση που δέχτηκε στο κέντρο του Παρισιού, από ομάδα ακροδεξιών skinheads.

Την πληροφορία για το θάνατο του 18χρονου Κλεμάν Μαρίκ γνωστοποίησαν στο Γαλλικό πρακτορείο πηγές της γαλλικής αστυνομίας. Λίγο νωρίτερα είχαν συλληφθεί και προφυλακιστεί τέσσερις ύποπτοι, τρεις άνδρες και μία γυναίκα. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο φερόμενος ως αυτουργός του θανατηφόρου χτυπήματος.

Ο φερόμενος ως δράστης, στις πρώτες δηλώσεις του στο πλαίσιο της

ανάκρισής, φέρεται να είπε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον 18χρονο φοιτητή.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς είχε νωρίτερα δηλώσει ότι οι αστυνομικές αρχές είχαν σχεδόν άμεσα στη διάθεσή τους τα στοιχεία για τους δράστες, από φωτογραφίες των υπόπτων, που «κατά ορισμένους δραστηριοποιούνται» γύρω από τον «πυρήνα της Επαναστατικής Εθνικιστικής Νεολαίας (JNR)», μίας ομάδας της άκρας δεξιάς.

Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε την Τετάρτη, γύρω στις 6 το απόγευμα, ώρα Ελλάδος, σε πεζόδρομο κοντά στα Πολυκαταστήματα και τον σταθμό του Σαιν Λαζάρ, τον οποίο χρησιμοποιούν καθημερινά χιλιάδες επιβάτες. Οι συγκρούσεις μεταξύ μελών της άκρας αριστεράς και της άκρας δεξιάς στη Γαλλία είναι συχνές και σε πολλές περιπτώσεις αιματηρές.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα