«Έχει και τα… καλά του ο ΣΥΡΙΖΑ»!

email Γιάννη Μαμουζέλου στο enimerosi24

Μόλις κόντεψε ο Αντώνης (Σαμαράς) να θυμίζει την ταινία «Μόνος στο σπίτι» άρχισαν οι μαζικές επισκέψεις και επιστροφές στη γαλάζια κεντροδεξιά (έως πολύ δεξιά) πολυκατοικία.

Το φαινόμενο εντάσσεται στα… καλά του ΣΥΡΙΖΑ λόγω εκλογικού αποτελέσματος! Έτσι για να μη μάς κατηγορούν ότι δεν κάνουμε ποτέ κανένα καλό…

Όλα τα ταλέντα του ΛΑΟΣ πάνε πάλι στη στρούγκα στην οποία τα περισσότερα μεγάλωσαν

αλλά κάποτε ξεπόρτισαν, αμαρτάνοντας… Τώρα όμως καθώς ο λαός μας λέει «ο φόβος φυλάει τα έρημα…» γυρίζουν είτε για να βρουν διέξοδο προς το …αδιέξοδο της Βουλής είτε μην τα φάει στο δρόμο ο κακός λύκος (βλ. Τσίπρας)!

Είδαμε Βορίδη, Γεωργιάδη, τώρα Πλεύρη, Κιλτίδη μέχρι Μπακογιάννη θα δούμε να γυρίζει «πάνω στ’ άλογο», μήπως βγουν τα «κουκιά» στις 17 Ιουνίου, αν και δεν προβλέπεται…

Βλέπετε λοιπόν ότι η νέα μεταπολίτευση άρχισε και οι διεργασίες στα Κόμματα είναι πολλές, εντυπωσιακές, οδυνηρές, απρόβλεπτες κ.α. πολλά. Λογικό γιατί έτσι θα ξεκαθαρίσει και το τοπίο σιγά σιγά για να μπορούν κι άλλοι να προσάπτουν π.χ. στη ΝΔ ότι έχει ακροδεξιά στοιχεία, πολυγλωσσία, τάσεις και «συνιστώσες»! Εκεί να δείτε πλάκα που θα γίνεται…

Φυσικά θα έρθει η ώρα να δουν και κάποιοι άλλοι αν μπορούν να προσελκύσουν κόσμο πάνω από 1-2% χωρίς οι πραγματικές διαφορές σε πολιτική αντίληψη και πρακτική να είναι ουσιώδεις μεταξύ τους, αλλά και κάποιοι άλλοι αν αξίζει να ζεις για το 3-5%…

Καλή η κομματική πολυφωνία, αλλά αν όντως έχει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό να εκφράσει… Ευπρόσδεκτη φυσικά και η απλή αναλογική, όταν ισχύσει, αλλά μη θεωρηθεί αδήρητη ανάγκη ύπαρξης Κομμάτων απλώς για να βγάζουν 5-6 βουλευτές.

Προσωπικά πιστεύω επωφελέστερη τη σύνθεση απόψεων, τη συγκρότηση οργανωμένων και σοβαρών πολιτικών σχημάτων κ.α., ώστε να ασκείται και σοβαρή διακυβέρνηση και στιβαρή αντιπολίτευση. Οι δεκάδες μικρές φωνές, οι εκατοντάδες ανακοινώσεις, τα φυλλάδια που διαβάζονται από 500 ή 800 άτομα κ.α. δεν βοηθάνε πιστεύω στην ενημέρωση, στην αναδιοργάνωση, στην κατεύθυνση της κοινωνίας να σκέπτεται, να προβληματίζεται, να αξιολογεί, να απαιτεί, να κινείται δημιουργικά και παραγωγικά κ.λπ.

Γι’ αυτό και όσα δρομολογούνται ήδη και όσα προκύψουν μετά το αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου θα έχουν μεγάλη σημασία και -εν πολλοίς- θα οφείλονται στο ΣΥΡΙΖΑ, που τάραξε όχι απλώς τα νερά στο πολιτικό πέλαγος της Ελλάδας, αλλά και τον ύπνο πολλών!

Βλέπετε ότι εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβόμαστε μήπως άλλοι συσπειρωθούν γιατί πιστεύουμε ότι ΤΩΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, κατανοώντας ότι το βήμα που έγινε στις 6 Μαϊου δεν πρέπει να μείνει σαν… μετέωρο βήμα του πελαργού!

Γιάννης Μαμουζέλος
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας
Υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ Α΄Αθήνας

Keywords
Τυχαία Θέματα