ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

Λεφτά υπάρχουν! «Καπνός» το πλεόνασμα της ΕΡΤ, περί τα 60 εκ. ευρώ τον χρόνο, τα τελευταία δύο χρόνια. Με απόφαση των υφυπουργών στον πρωθυπουργό Σ. Κεδίκογλου και Περιβάλλοντος & Ενέργειας Α. Παπαγεωργίου, το 25% του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ (περί τα 4 ευρώ τον μήνα πληρώνουμε με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ) θα διατίθεται στον ειδικό λογαριασμό για τις Ανενεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Από σήμερα. Αυτό σημαίνει

ότι από τα 300 εκ. τον χρόνο της ΕΡΤ για ανταποδοτικό τέλος, τα 75 εκ. θα γίνουν καπνός, καθώς θα μπουν στη «μαύρη τρύπα» για να πριμοδοτηθούν οι εγγυημένες τιμές των ανεξάρτητων παρόχων ενέργειας από τους οποίους αγοράζει ρεύμα η ΔΕΗ.

…αλλά τα παίρνουν άλλοι Ανάστατη η ΕΡΤ την Παρασκευή το μεσημερι, όταν έγινε γνωστή η Απόφαση και τα ερωτήματα πολλά: Πώς θα παρακρατούνται 75 εκ. τον χρόνο, όταν το πλεόνασμα της ΕΡΤ δεν ξεπερνάει τα 60 εκ. τον χρόνο; Σχεδιάζεται νέα συρρίκνωση στο ήδη συρρικνωμένο πρόγραμμα; Θα προχωρήσει η ανάθεση σειρών μυθοπλασίας; Τα σχέδια περί δημιουργίας πέντε νέων ψηφιακών καναλιών, με τι λεφτά θα γίνουν; Πώς θα προχωρήσουν οι επενδύσεις στην ψηφιακή τηλεόραση;

Αναντικατάστατοι Με στρατιά συνταξιούχων – και την ανεργία στο 23%- σκοπεύει να διοικήσει την ΕΡΤ η Ν.Δ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδιάζεται η στελέχωση των γενικών διευθύνσεων με συνταξιοδοτηθέντες που διέπρεψαν επί προεδρίας Χρ.Παναγόπουλου, όπως επί παραδείγματι με τον κ. Πέτρο Μάη, ήδη συνταξιούχο. Για τον «αναντικατάστατο» εκκρεμεί ανάκριση για παραβατική συμπεριφορά που σχετίζεται με πλαστογραφία υπογραφών υπαλλήλων της ΕΡΤ, κατά τη διαδικασία του ελέγχου στα οικονομικά της ΕΡΤ από τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, επί υπουργίας Π. Γερουλάνου.

Euronews Θέση διευθυντή στην ελληνική έκδοση του Euronews λέγεται ότι έχει εξασφαλίσει ο Β.Μπίτσης, γενικός διευθυντής ενημέρωσης της ΝΕΤ. Λέγεται επίσης ότι οι της ΕΡΤ που θα προσληφθούν στο Euronews θα διεκδικήσουν άδεια άνευ αποδοχών και θα την πάρουν: μία θέση θα έχουν- και μία θα τους περιμένει πίσω, μήπως κάτι στραβώσει στον δρόμο. Επαναλαμβάνω, με την ανεργία στο 23%. Να δούμε εάν επαληθευτούν οι πληροφορίες. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι για περίπου 25 θέσεις εργασίας έχουν κατατεθεί περί τις 1.000 αιτήσεις δημοσιογράφων, οι οποίες αξιολογούνται από στελέχη του Euronews και τον κ. Μπίτση.
Α. Νταρζάνου
Πηγή: avgi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα