Εύφημος μνεία της ΕΕ σε ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΡΤ

Με εύφημο μνεία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τιμήθηκε η εκπομπή της NET FM «ΑΣΚΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ», με τον Περικλή Βασιλόπουλο.

Συγκεκριμένα, η εκπομπή και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct της ΕΡΤ,  αναδείχτηκε ως μία

από τις πέντε πανευρωπαϊκές πρότυπες και επιτυχημένες δράσεις (success stories) για το 2011 στον τομέα της διάδοσης πληροφοριών και ενίσχυσης του διαλόγου για την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε ευρύτατο αριθμό πολιτών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στον απολογισμό των Ευρωπαϊκών Κέντρων Πληροφόρησης Europe Direct, τον οποίο υπογράφει η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Viviane Reding, «το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct της ΕΡΤ διαμέσου της συνεργασίας του με την ραδιοφωνική εκπομπή ‘ΑΣΚΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ’ της ΝΕΤ FM σημείωσε εκτεταμένη διάδοση και κάλυψη των ευρωπαϊκών θεμάτων. Το ραδιοφωνικό πρόγραμμα που εστιάζει στον διάλογο για την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μια πανεθνική εμβέλεια 4- 5.000 ακροατών κάθε εβδομάδα,  κάτι που σημαίνει ότι χιλιάδες πολίτες ενημερώνονται κάθε μήνα για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις».

Η εκπομπή «ΑΣΚΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ», που συμπληρώνει 20 χρόνια συνεχούς παρουσίας, μεταδίδεται από την ΝΕΤ FM κάθε Παρασκευή στις 13.00. Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει συνολικά πάνω από 1.100 ώρες μετάδοσης, με 3.500 καλεσμένους, μεταξύ των οποίων πρωθυπουργοί, 200 υπουργοί και 350 βουλευτές και ευρωβουλευτές, καθώς και αρκετοί πρέσβεις ευρωπαϊκών κρατών και διακεκριμένες προσωπικότητες. Η εκπομπή έχει λάβει δύο διακρίσεις από την Ένωση για τα Δικαιώματα της Γυναίκας (2002 και 2008), καθώς και από την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (2011).

Keywords
Τυχαία Θέματα