Εκτός ανταγωνισμού το δελτίο του ΣΚΑΙ

«Δεν με νοιάζουν τα νούμερα στο δελτίο ειδήσεων» φέρεται να λέει σε κλειστές ολιγομελείς συσκέψεις το αφεντικό του ΣΚΑΙ, Γιάννης Αλαφούζος. Ο ιδιοκτήτης του καναλιού έχει ξεκαθαρίσει στους στενούς συνεργάτες του – μεταξύ άλλων και τη Σία Κοσιώνη, ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι υψηλές τηλεθεάσεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, το κυνήγι της AGB και η θεματολογία που

υπακούει σε αυτή την ανάγκη. Στις ίδιες συσκέψεις φέρεται να έχει πει ότι τού αρκεί να παρακολουθούν το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, οι opinion leaders, δηλαδή οι άνθρωποι που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, καθώς και μια ελίτ που κατέχει κυβερνητικά πόστα, αξιώματα, αλλά και υψηλές θέσεις στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα! Μάλιστα για αυτό δεν έχει σκοπό να αλλάξει ούτε την ώρα μετάδοσης του δελτίου – όπως έχουν εισηγηθεί ορισμένοι συνεργάτες του, αλλά ούτε και τη φυσιογνωμία ή την γραμμή του, προκειμένου να προσελκύσει πιο λαϊκό κοινό.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ θα συνεχίσει να κινείται – με την ευρύτερη έννοια του όρου, στον χώρο που εκφράζουν οι «μνημονιακές» δυνάμεις, με την Σία Κοσιώνη στο… τιμόνι της παρουσίασης και τον Μπάμπη Παπαδημητρίου να δίνει το τέμπο της επικαιρότητας, συμπληρωματικά με τον Δημήτρη Τσιόδρα! Η συγκεκριμένη συνταγή αποφέρει καθημερινά στον σταθμό έναν μέσο όρο της τάξης του 7%, δηλαδή, περίπου 240.000 τηλεθεατές σε απόλυτους αριθμούς, που είναι και ο ημερήσιος μέσος όρος του ΣΚΑΙ. Έτσι λοιπόν και με δεδομένο ότι πρόκειται για νούμερα που ικανοποιούν την ιδιοκτησία, η μόνη αλλαγή που ενδεχομένως υποστεί το κεντρικό δελτίο ειδήσεων εν όψει της νέας σεζόν θα είναι σε επίπεδο εικόνας, δηλαδή, σκηνικών και φωτισμών!

Τέλος να σημειωθεί ότι αν και δεν υπάρχει ουσιαστικός εσωτερικός αντίλογος… Ο μόνος που πραγματικά παραπονιέται για τα χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης σε συνδυασμό όμως και με τη συνολική απουσία προγραμματισμού για τη νέα σεζόν, είναι ο διευθυντής τηλεόρασης Κώστας Κιμπουρόπουλος που δυσκολεύεται να συγκεντρώσει διαφήμιση! Διότι ως γνωστόν οι διαφημιστές δεν αρκούνται στην ποιότητα του προγράμματος, αλλά στα νούμερα τηλεθέασης. Και σε αυτό το κομμάτι το στέλεχος στις σχετικές συναντήσεις, χωλαίνει από επιχειρήματα!

Keywords
Τυχαία Θέματα