Ελένη Β. Σπανοπούλου: Η τοποθέτηση μου στη γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ για τον ΕΔΟΕΑΠ

Ολα όσα είπα και όσα δεν πρόλαβα να πω…

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΩΣ ΟΦΕΙΛΑ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΛΟΓΊΑ ΩΣ ΉΘΕΛΑΝ ΚΆΠΟΙΟΙ!

Αθήνα 4 Μαρτίου 2013

Συνάδελφοι,

AΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΜΑΙ στην πρόσκληση του σωματείου μας και παρίσταμαι στη σημερινή ΓΣ, ως μέλος της ΕΣΗΕΑ , με ΑΜ 1139.

Από το 1979, άλλωστε, μέχρι σήμερα δεν έχω λείψει ποτέ από κανένα κάλεσμα και καμία συλλογική προσπάθεια του Κλάδου μας.

Και φυσικά δεν θα απέφευγα να είμαι σήμερα εδώ!

Ακριβώς, γιατί έχω σεβασμό στο Σώμα και στον εαυτό μου!

Πιστεύω

ακράδαντα στο διάλογο και τις δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά και έχω την ελπίδα ότι θα φύγουμε σήμερα από δω πιο δυνατοί και πιο αποφασισμένοι για τον μοναδικό στόχο και σκοπό για τον οποίο είμαστε όλοι εδώ : Τον ΕΔΟΕΑΠ !

Γιατί είμαστε καταδικασμένοι να επιτύχουμε για να υποστηρίξουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ το σύστημα της κοινωνικής μας ασφάλισης, πολύτιμο για τις ζωές όλων μας και κατακτημένο με αγώνες.

Την Περίθαλψη και τη Σύνταξη μας.

Φυσικά και δεν χρειαζόμουν ούτε εγώ, ούτε ο Γιώργος Βλαβιανός, που απουσιάζει στο εξωτερικό για το ρεπορτάζ του, ούτε ο Αργύρης Δεμερτζής, ούτε η Ελένη Δελβινιώτη, ούτε Παναγιώτης Τσούτσιας, ειδική πρόσκληση για να ασκήσουμε την από το Καταστατικό υποχρεωτική παρουσία αλλά και το δικαίωμά μας να είμαστε σήμερα εδώ!

Δεν χρειαζόταν να μου υπενθυμίσεις

σ. Δημήτρη Τρίμη την ηθική μου υποχρέωση!

Δεν το επιτρέπω σε κανέναν και καταθέτω αυτή την επιστολή με αίτημα να διαγραφεί αυτή από το πρωτόκολλο του σωματείου μου.

Φυσικά και θα ήμασταν σήμερα εδώ, ως μέλη της ΕΣΗΕΑ…..

Πολύ περισσότερο που η ημερήσια διάταξη, παρά τις όποιες ασάφειες και τα ερωτηματικά που δημιουργεί, αναφέρεται στον ΕΔΟΕΑΠ, το σπίτι όλων μας, στη Διοίκηση του οποίου εγώ και άλλοι 8 δημοκρατικά εκλεγμένοι συνάδελφοι υπηρετούμε, αναλαμβάνοντας καθένας χωριστά και όλοι μαζί, κάθε φορά τις ευθύνες που μας αναλογούν.

ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΑΥΣΤΗΡΑ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΑΤΕ.

Είμαι, όμως, υποχρεωμένη να διευκρινίσω εξ αρχής ότι μιλώ ΜΌΝΟ ως μέλος της ΕΣΗΕΑ καθώς δεν ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΑΙ ούτε νομικά ,ούτε καταστατικά, ούτε …. ηθικά να μιλήσω και να απολογηθώ για τα πεπραγμένα της 9ΜΕΛΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ.

Η δουλειά μου, η στάση μου και η διαδρομή μου στο επάγγελμα μας, στη ζωή και στον ΕΔΟΕΑΠ είναι γνωστή τουλάχιστον σ΄ εκείνους που με τίμησαν με την ψήφο τους και με έφεραν, μετά από 8 χρόνια δόκιμης παρουσίας στο ΔΣ , πρώτη στην ύψιστη δημοκρατική διαδικασία της κάλπης και μαζί, πρώτη γυναίκα πρόεδρο του Ταμείου μας και ασφαλιστικού ταμείου στη χώρα μας , αλλά και αντιπρόεδρο διεθνούς Ομοσπονδίας.

Δεν θα σας μιλήσω για μένα. Θα παραμερίσω τις όποιες πικρίες έχω, ιδιαίτερα μετά τη θεοσκότεινη νύχτα της 23ης Ιουνίου ,από τη στάση ορισμένων συναδέλφων.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙ΄ ΑΥΤΑ!

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ!

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

Σε όποια θέση ή καρέκλα κι αν βρισκόμαστε είμαστε όλοι μέλη του ΕΔΟΕΑΠ που βάλλεται από παντού.

Αρνούμαι να δεχθώ ότι θα είναι ΚΑΙ εξ οικείων τα βέλη …..

Ακούστε με !

Σήμερα, 4 Μαρτίου συζητείται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή του ΕΔΟΕΑΠ κατά του νόμου Πετραλιά για το ΑΚΑΓΕ.

Την ώρα που εμείς εδώ μιλάμε, οι δικηγόροι του ΕΔΟΕΑΠ αντικρούουν τα επιχειρήματα του Υπουργείου Εργασίας που ζητά από τον εισηγητή την απόρριψη μας. Αν χάσουμε, (που θα το ξέρουμε σε ενάμιση περίπου χρόνο) θα κληθούμε να καταβάλουμε στο ΑΚΑΓΕ 14 εκ. περίπου ευρω!!!!!!! Παρεμβαίνουσες ΕΝΑΝΤΙΟΝ μας στο ΣτΕ είναι 8 μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες!!!

Στις 22-3-2013 δίνουμε τη μάχη πάλι στο ΣτΕ για το ληστρικό «κούρεμα» των αποθεματικών μας.Λίγες οι ελπίδες….

Σήμερα, ο συνάδελφος πρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ οδηγείται από την τρικομματική επιτροπή του Υπουργείου Εργασίας, σε αναγκαστική παραίτηση από το κύριο Ταμείο μας.

Σήμερα, η κυβέρνηση δια στόματος του «συναδέλφου» Σίμου Κεδίκογλου, ανεβάζει την ένταση ενάντια σε όλο το δημοσιογραφικό κλάδο και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Προέδρο της ΕΣΗΕΑ για εθνική υπονόμευση!!!

ΕΛΕΟΣ δηλαδή!

Σήμερα κάποιοι ΔΕΝ θέλουν τη διοίκηση Σπανοπούλου :

- που αντιστάθηκε με κάθε πρόσφορο μέσο στο δολοφονικό PSI

- που έχει ξεκινήσει τιτάνιο δικαστικό αγώνα στο ΣτΕ, στα Αστικά και τα Διοικητικά δικαστήρια, με πολλές ελπίδες να κερδίσει τη μάχη και να επιστραφούν τα 90 εκατ. μας, ανεξαρτήτως PSI και παρά την απειλή εισαγγελικών ερευνών, οι οποίες δεν επιτρέπουν, προς το παρόν τουλάχιστον…, την προσφυγή μας στα Ποινικά δικαστήρια κατά της Διοίκησης Προβόπουλου!

• Τη Διοίκηση Σπανοπούλου ,που είναι διοίκηση ενωμένη,νόμιμη, ομονοούσα, αποτελεσματική και αποφασισμένη !

• Τη Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ που στάθηκε πάντα δίπλα σας, κι εσείς οι 11 αντί να συμμαχήσετε και να συνεργαστείτε μαζι της για το Καλό, τη διασύρατε, τη συκοφαντήσατε, τη χτυπήσατε, λες και ο εχθρός είμαστε εμείς!

• Τη Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ,

- που δεν πτοήθηκε και στράφηκε μόνη, από όλο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, ενάντια στη διοίκηση Προβόπουλου

- που δεν είναι πειθήνια στους εργοδότες και δημοσιοποιεί τα χρέη τους για πρώτη φορά στην ιστορία του Κλάδου

- που δεν εκδίδει πλαστές ασφαλιστικές ενημερότητες, πιστοποιητικά αντιδικτατορικής δράσης και επιδόματα σε μαϊμούδες ανάπηρους, όπως προηγούμενες διοικήσεις

-που διεκδικεί στα δικαστήρια τα χρέη των διαφημιστών και των γραφείων ισολογισμών.

Μόνο τον μήνα Μάρτιο έχουμε 16 υποθέσεις στα δικαστήρια διεκδικώντας 700.000 € .

Μέσα στο 2012 κατεβήκαμε στα δικαστήρια πάνω από 130 φορές, όταν η διοίκηση Κιάου σε 4 χρόνια έφερε στο ακροατήριο λιγότερες από 35 υποθέσεις ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ!

Τέλος, τη Διοίκηση Σπανοπούλου

-που αρνείται την ένταξη του ΕΔΟΕΑΠ και των Ταμείων Υγείας του Κλάδου στον ΕΟΠΠΥ!!! Και το αποδεικνύει με πράξεις όχι με φρούδες ανακοινώσεις και άσκοπη επαναστατική γυμναστική ….

• Τη Διοίκηση Σπανοπούλου

- που στάθηκε πάντα δίπλα στον άρρωστο ,στον άνεργο, τον κοινωνικά αδύναμο ,τον πάσχοντα γέροντα χωρίς διακρίσεις , χωρις μνησικακίες

- Μια διοίκηση που κρατάει το τιμόνι σταθερά από το 2009 και καταφέρνει μέσα στην τραγική κρίση να διατηρεί υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, να λειτουργεί κατά κοινή ομολογία ΑΨΟΓΑ η καθημερινότητα του Ταμείου, να μη στερείται κανείς το Φάρμακο, την Περίθαλψη, τη Σύνταξη και το εφάπαξ .

Όλα, ΕΓΚΥΡΑ, ΣΥΓΧΡΟΝΑ και ΕΓΚΑΙΡΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ

ΚΑΤ΄ ΙΣΟΝΟΜΙΑ , ΔΙΑΦΑΝΑ και όχι πελατειακά!

Συνάδελφοι ,

ΣΗΜΕΡΑ Ο ΕΔΟΕΑΠ ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ !

Και κανείς δεν φέρνει το θέμα Κεδίκογλου στη Γ.Σ. με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής του από το Μητρώο της ΕΣΗΕΑ!

ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ 7 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ για να συμφωνήσει ότι θα συγκαλέσει έκτακτη ΓΣ ….

Μια Συνέλευση στην οποία η Διοίκηση των 11 προσέρχεται ΧΩΡΙΣ εισήγηση για το ΤΑΜΕΙΟ μας και χωρίς να συμφωνούν οι παρατάξεις ούτε καν στην προτεινόμενη από τον Πρόεδρο διαδικασία !

Συνάδελφοι του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, που δεν συμφωνείτε ούτε στο ότι…διαφωνείτε, έχετε καταλάβει ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΧΘΡΟΙ;;

Έχετε συνειδητοποιήσει ότι στην εισηγητική έκθεση του Μνημονιακού νόμου 4093/12, που ψηφίστηκε από τα Στουρνάρια της Τρόικας προαναγγέλλεται η εντός λίγων μηνών ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του Αγγελιοσήμου ?

Τις ατέλειωτες ώρες που τσακώνεστε στην Ακαδημίας έχετε αντιληφθεί τί μας ετοιμάζουν? Αντί να συνθέτετε προτάσεις, λύσεις, άμυνα, επίθεση του Κλάδου, εσείς διαλύετε!

Παραδεχθείτε επιτέλους ότι στον ΕΟΠΥΥ δεν μας έβαλαν ακόμη …. ούτε γιατί μας φοβήθηκαν, ούτε γιατί μας λυπήθηκαν, αλλά γιατί ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ να το κάνουν σε ΝΠΙΔ.

Πως θα το ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ αυτό?????

ΜΟΝΟ ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΣΟΔΟ ΜΑΣ! Και κρατώντας μας διασπασμένους!

Πρόκειται για …. χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου! Κι εσείς άδετε….

Το έχουν επεξεργαστεί ως σχέδιο, το ετοιμάζουν και θα τα καταφέρουν αν είμαστε διασπασμένοι, αν δεν αντιδράσουμε, αν αφήσουμε να περάσει η λεηλασία της ζωής μας, την ώρα που είστε απασχολημένοι να στείλετε τον κύριο Πεπόνη στον ΕΔΟΕΑΠ………….

Με τί προτάσεις και όπλα θα πάνε οι Ενώσεις και οι Ομοσπονδίες μας συντεταγμένα στον πόλεμο που θα ξεσπάσει πολύ σύντομα??

Έτσι θα παλέψουμε; Διχασμένοι; Διασπασμένοι? Σκεφθείτε μόνο ότι μόλις την Παρασκευή, 7 εφημερίδες δημοσίευσαν ρεπορτάζ συναδέλφων όπου ασχολίαστα πέρασε η άποψη των 11 Πολυεθνικών που συναντήθηκαν με τους κυρίους Χατζηδάκη και Μηταράκη και ζήτησαν ανάμεσα σε άλλα την κατάργηση του Αγγελιοσήμου.

ΕΣΕΙΣ εδώ τί κάνετε εκτός από το να διαφωνείτε μεταξύ σας ;;;

Θέλω να διαβεβαιώσω τη Γενική Συνέλευση ότι γνωρίζουμε από τις Βρυξέλλες πως τέτοιο αίτημα από την Τρόικα δεν υπάρχει. Υπάρχει, όμως, από τον ΣΕΒ από την ΕΔΕΕ, από τους διαφημιστές και από τους εργοδότες.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Σήμερα περίσσεψαν οι εχθροί του ΕΔΟΕΑΠ γι αυτό σήμερα πρέπει να βγούμε από αυτή την αίθουσα ενωμένοι και αποφασισμένοι!

Στρέφομαι στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ όπως το έκανα πολλές φορές στη διάρκεια της θητείας μου.

Είμαστε στην ίδια όχθη συνάδελφοι! Σταθείτε στην ίδια όχθη έστω μια φορά! Αυτά που σας ενώνουν είναι πιο πολλά από αυτά που σας χωρίζουν.

Τουλάχιστον στον ΕΔΟΕΑΠ….

Για τον ΕΔΟΕΑΠ έπρεπε να σταθείτε δίπλα μας! Να προστατέψετε το Ταμείο και τη Διοίκησή του την ώρα του τυφώνα. Να ξεχάσετε τα προσωπικά, παραταξιακά και πολιτικά ψηφαλάκια σας και να στραφείτε στον Κλάδο που δοκιμάζεται σκληρά, στους ανθρώπους μας που δουλεύουν σε γαλέρες, στους άνεργους και τους συνταξιούχους.

Όχι για την ψήφο τους κάθε δύο χρόνια, ΑΛΛΑ για τη ΖΩΗ τους κάθε μέρα!

Εμείς κάθε φορά είμαστε πλάι σας σε κάθε αγώνα, σε κάθε κινητοποίηση.

ΕΣΕΙΣ επιλέξατε να χτυπήσετε με αναπόδεικτες συκοφαντίες !

Σας καλέσαμε επανειλημμένα. Σας ενημερώσαμε. Σας δώσαμε στοιχεία: για τα οικονομικά, για τις αναλογιστικές μελέτες, για τους ανέργους μας, για τα αποθεματικά, για το κούρεμα, για τα χρέη των εργοδοτών.

Πόσες ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ δεν στείλαμε που έμειναν αναπάντητες; Τι κάνατε ? Τίποτε!

Είμαι σήμερα εδώ ως μέλος της ΕΣΗΕΑ και σας ερωτώ ευθέως: Πείτε μας έστω μια ενέργεια σας για την υπεράσπιση του ΕΔΟΕΑΠ!

Εκτός από ανακοινώσεις εννοείται…..

Καταθέτω, λοιπόν ,για τα πρακτικά της ΓΣ:

• Χρονολόγιο 129 ενεργειών της Διοίκησης ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ για τα αποθεματικά μας .

ΤΡΙΑ δικόγραφα ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης

• Καταθέτω 7 εξώδικα της διοίκησης Σπανοπούλου στον κύριο Προβόπουλο

• Καταθέτω 4 επιστολές προς εσάς για να έρθετε να μας ελέγξετε. Δυστυχώς αναπάντητες όλες ! Προτιμήσατε το διχασμό και τον Εισαγγελέα. τον περιμένω ΟΡΘΙΑ!

• Καταθέτω 80 ενέργειες με τις οποίες εγγράφως και εγκαίρως σας ενημερώσαμε για ΟΛΑ !

Δεν δικαιούστε, λοιπόν να λέτέ ότι δεν ξέρατε!

Γιατί ΚΑΙ γνωρίζατε ΚΑΙ δεν πράξατε τίποτε!

Αντίθετα, πυροβολούσατε το πόδι σας και σήμερα, σ’ αυτή την αίθουσα, με την εικόνα διάλυσης της ΕΣΗΕΑ που δίνετε, πυροβολείτε και την καρδιά σας, τον ΕΔΟΕΑΠ !

Σας ρωτώ και πάλι ,ευθέως : ΓΙΑΤΙ είμαστε εχθροί;;;

Δεν είμαστε όλοι εκλεγμένοι, με εντολή δημοκρατική από το Σώμα, εσείς να διοικήσετε την ΕΣΗΕΑ κι εμείς τον ΕΔΟΕΑΠ;;;

Πού δεν σας ακολουθήσαμε;;;;

Πού δεν σας ζητήσαμε τη συμμετοχή και τη γνώμη σας;;;;

Κάθε φορά στην Ακαδημίας χτυπούσα πάνω σε τοίχο.

Δυόμιση ώρες περίμενα έξω από την κλειστή πόρτα του γραφείου σας με τον Αργύρη Δεμερτζή και με εντολή ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ να σας παραδώσω τα στοιχεία απογραφής των ανέργων μας. Τί κάνατε;

Σας παραδώσαμε εδώ και ενάμιση χρόνο τα χρέη των εργοδοτών. Τί κάνατε;;;;

Σας ζητήσαμε να νοικιάσουμε το κατάστημα στην Ακαδημίας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και δεν απαντήσατε καν! Τί κάνατε; Είναι ακόμη ανοίκιαστο…

Παραιτήθηκαν 5 μέλη σας και δεν μας καλέσατε, έστω προσχηματικά βρε αδέρφια, να μιλήσουμε, να δώσουμε εξηγήσεις!

Παρά σας πήρε 7 συνεδριάσεις, μια παραίτηση του νομικού σας συμβούλου και ώρες συναδελφικών…. ύβρεων για να μας φέρετε ενώπιον της ΓΣ, προς την οποία, όμως, δεν καταφέρατε να έχετε ως διοίκηση, μία, ΕΣΤΩ ΜΙΑ και για μια μόνο φορά κοινή εισήγηση για τα Ταμεία μας!

Σταθήκαμε πάντα δίπλα στην ΕΣΗΕΑ κι εσείς αντί τη δύσκολη ώρα της Κρίσης να μας στηρίξετε, ανοίξατε πυρ ομαδόν με συκοφαντίες και προτάσεις παραιτήσεων.

Μια εκλεγμένη και νόμιμη διοίκηση, όμως, δίνει λόγο στο Σώμα και στην κάλπη από την οποία αναδείχθηκε. Πουθενά αλλού !

Τον Ιούνιο άντεξα 7 ΩΡΕΣ τις ύβρεις, τη λάσπη, τη λεκτική και σωματική βία κι όταν διέκοψα σε μία αίθουσα,στην οποία δεν υπήρχε νόμιμη απαρτία ,συνεχίσετε βγάζοντας ψηφίσματα και αποφάσεις που ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΙΣΧΥ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ.

Αν είχαν, τότε έχετε και οι 11 ευθύνη γιατί δεν προσβάλατε τη Διοίκηση Σπανοπούλου ως μη ….νόμιμη, όπως λέτε .

Πείτε στα μέλη της ΕΣΗΕΑ γιατί μας αμφισβητήσατε και μας συκοφαντήσατε, αλλά δεν προσφύγατε εναντίον μας! Γνωρίζατε πως μας αδικούσατε.

Το χειρότερο κυρίες και κύριοι του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ γνωρίζετε ότι τίποτε απ όσα είπατε δεν μπορείτε να αποδείξετε.

Γι΄ αυτό δεν ήρθατε να μας κάνετε έλεγχο με ανεξάρτητη Αρχή!Και συνεχίσετε να μας αδικείτε.

Θέλατε μια διοίκηση τραυματισμένη και εγκλωβισμένη, να κάνει την καθημερινή λάτρα στον ΕΔΟΕΑΠ, αλλά και να την πυροβολείτε σε ανέξοδη εξάσκηση σκοποβολής…

Πεδίο βολής πικρό, όμως ….

Επιλέξατε να κάνετε Αντίσταση στη Σπανοπούλου(!!!) μαζεύοντας ψήφους δυσαρεστημένων μελών, που βρήκαν την πόρτα μου κλειστή στα ρουσφέτια της πελατείας του Ταμείου .

Και σας ρωτώ:

Κάνατε εκκαθάριση Μητρώου της ΕΣΗΕΑ;

ΈΧΟΥΜΕ «ανέργους» από το 1991, ετεροεπαγγελματίες και εκδότες μέλη. Σας ενημέρωσα υπεύθυνα με ονόματα και διευθύνσεις. Τί κάνατε; ΤΙΠΟΤΕ!

ΈΧΟΥΜΕ εργοδότες που χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές (3% και Αγγελιόσημο). Παράλειψη που συνιστά ποινικό αδίκημα .Σας τους παρέδωσα πριν ενάμιση χρόνο. Τί κάνατε; ΤΙΠΟΤΑ!

ΈΧΟΥΜΕ μαϊμούδες εγγραφές, αφού εγγράφετε στην ΕΣΗΕΑ νέους συναδέλφους που δεν έχουν ούτε μια μέρα, ούτε ένα μήνα ,ούτε ένα χρόνο ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ στο ΤΣΠΕΑΘ! ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ρίχνοντας το βάρος της ευθύνης σας στο Μικτό!

Σας στείλαμε πίσω τις εγγραφές αυτές. Βάλατε λυτούς και δεμένους να τις δεχθούμε… ΕΜΕΙΣ δεν έχουμε τίποτε με τους νέους συναδέλφους , εσείς τους γράφετε στο Σωματείο αδιαφορώντας ΠΑΝΤΕΛΩΣ για τη ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ και τη βιωσιμότητα των ίδιων και του ΕΔΟΕΑΠ !

ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΛΟΓΟ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ «ΑΝΕΡΓΟΙ».

ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ή ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ τα 5500 μέλη της ΕΣΗΕΑ που με τις οικογένειες τους είναι ΚΟΝΤΑ 10000 μέλη για τον ΕΔΟΕΑΠ .

Δεν έχω να σας πω πολλά. Τουλάχιστον όχι περισσότερα απ΄ όσα με δύναμη, ειλικρίνεια και διαφάνεια λέω και καταγγέλλω ενυπόγραφα όχι ανώνυμα στον Κλάδο με κάθε τρόπο, από το 2003.

Σε ότι αφορά στη Διοίκηση, της οποίας είχα την τιμή να είμαι Πρόεδρος από το 2009, με τη ψήφο των συναδέλφων που πιστεύουν σε μένα, έχω να πω ότι ανέλαβα το τιμόνι ως εκτελεστικό μέλος για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2009 και συνέχισα το 2011 στις κρισιμότερες στιγμές της πιο μεγάλης μεταπολιτευτικής κρίσης της κοινωνίας μας.

Ότι έπραξα,το έπραξα πάντα σύμφωνα με το νόμο, το καταστατικό και τη συνείδηση μου. Και όπως έχω πει, η κάλπη με έφερε στον ΕΔΟΕΑΠ κι αυτή μόνο μπορεί να με πάρει.

Οτιδήποτε άλλο θα ήταν έλλειμμα δημοκρατίας για τον κλάδο και έλλειμμα υπευθυνότητας από εμένα.

Σε αντίθεση με το κλίμα διχογνωμίας, διχόνοιας, συκοφαντίας και κυρίως αναποτελεσματικότητας και αδράνειας που δυστυχώς καλά κρατεί ακόμη, η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ παρέμεινε ενωμένη, αποφασισμένη και αποτελεσματική σε ότι αφορά στα καθήκοντα της.

Βεβαίως υπάρχουν αντιρρήσεις, διαφορετικές απόψεις , αλλά έξω από το χορό πολλά τραγούδια μπορεί να πει κανείς.Ελάτε στη θέση μας για λίγο και θα μετρήσετε τα απίδια του σάκου ευθύνης την ώρα που η Διεθνής, η ευρωπαϊκή ,η ελληνική κοινωνία και οικονομία παρέπαιαν ανάμεσα στο Ευρω και τη δραχμή

Ανάμεσα στη Σκυλα και τη Χαρυβδη της Τρόικας και του PSI, του Παπαδημου και του Προβόπουλου και ανάμεσα σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις κρατήσαμε το τιμόνι σταθερά με ψυχραιμία Κρατησα τη ΖΩΗ μου ταξιδεύοντας μαζι με όλους τους ασφαλισμένους προσπαθώντας να προστατεψω, να νοικοκυρεψω να διάσωσω το μοναδικο ασφαλιστικό μας στήριγμα .Κι εσείς προδωσατε την έννοια της συναδελφικότητας της ενότητας της για 100,200,300 ψηφαλακια στοιχισμένα σε μία παράταξη !

Συνάδελφοι είμαι σήμερα εδώ για να δώσω στο Σώμα ως οφείλω απάντηση στα 4 βασικά ερωτήματα που καλόπιστα, αναξιόπιστα ή κακόπιστα – δεν έχει σημασία πια- έχουν δημιουργηθεί:

1. Κινδυνεύει το Ταμείο με λουκέτο(!!!) όπως διατείνεται η παράταξη Σόμπολου????

2. Τί πραγματικά έγινε με το κούρεμα των αποθεματικών και τα 25 εκατομμύρια μας????

9 συνάδελφοι λήστεψαν, ρήμαξαν το ταμείο και παραιτούνται για να παραγραφεί (!!!) το αδίκημά τους, αφήνοντας πίσω ένα ….μπακάλικο, όπως διατείνεται η παράταξη Τσαλαπάτη, που πρωτοστατεί στην αποστολή αναφοράς στον εισαγγελέα εναντίον μελών της ΕΣΗΕΑ και άλλων τριών Ενώσεων έχοντας μας εκ προοιμίου και αναπολόγητους καταδικάσει και έχοντας επιχειρήσει τη δημόσια διαπόμπευση μας τον Ιούνιο?????

3. Τι έγινε με την παραίτηση των 9 ????

Η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ δραπετεύει? Το σκάει(!!!) όπως δημοσίευσε η παράταξη της Μαχόμενης Δημοσιογραφίας, με την Νταουντάκη που χαρίζει σε ανέργους ΜΌΝΟ της παράταξης της (!!!) τρόφιμα τα Χριστούγεννα και στέλνει πάλι στους ΜΟΝΟ στους φτωχούς της παράταξης της προσωπικό μήνυμα «αν δεν έχεις να πληρώσεις τη συνδρομή της συνδρομή της ΕΣΗΕΑ επικοινώνησε μαζί μου». Τι ντροπή Νανά ! Τι ντροπή!

Μήπως η διοίκηση Σπανοπούλου θέλει να παραδώσει τον ΕΔΟΕΑΠ στην κυβέρνηση στον ΕΟΠΠΥ, στους εκδότες και επιδίδεται σε χυδαίο αντικομουνισμό (!!) όπως γράφει ο Ριζοσπάστης του ΚΚΕ, κομματική εφημερίδα που αλλοπρόσαλλα υπερασπίζεται την ένταξη μας στη δημόσια υγεία » όπως όλος ο λαός» , αλλά η παράταξη Ράμμου δεν τολμά να πει ανοιχτά στην ΕΣΗΕΑ ότι » πρέπει να πάμε στον ΕΟΠΠΥ για να μην εξαιρούμαστε….Η ίδια λογική Στουρνάρα από την οπτική του ΠΑΜΕ ΜΜΕ όμως….

ΔΛΔ, Πεθαίνει η κατσίκα του γείτονα? Να πεθάνει και η δική μας!

Αυτά για το τιμημένο ΚΚΕ που όχι μόνο απολύει με συνοπτικές δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά χρωστάει και € 77.263,75 από ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων που έμειναν στο δρόμο από τον 902 αριστερά στα FM.

4. Γιατί παραιτηθήκατε τώρα και όχι νωρίτερα;;;; Ρωτούν οι κάθε λογής χρώματος και αντιλήψεων παρατάξεις της ΕΣΗΕΑ;;;

Όλοι ξέρετε καλά γιατί παραιτηθήκαμε. Το γράφουμε σαφώς άλλωστε στις επιστολές των παραιτήσεών μας.

Η αδράνεια, η αναποτελεσματικότητα, η εχθρότητά σας,

Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ, οδήγησε την απόφαση των 5 της ΕΣΗΕΑ που είναι και απόφαση και των 9 του δικού μας ΔΣ.

Είναι κρίμα 9 άνθρωποι που με ευθύνη υπηρέτησαν τον ΕΔΟΕΑΠ, εγγυήθηκαν την λειτουργική καθημερινότητά του, δούλεψαν και έμειναν ενωμένοι στις πιο δύσκολες ώρες, να λοιδορούνται και να κατηγορούνται χωρίς τίποτε απ΄ όσα λέγονται και γράφονται να έχει αποδειχθεί. Και δεν είναι δυνατόν να αποδειχθεί γιατί ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΖΗΜΙΩΣΑΜΕ τον ΕΔΟΕΑΠ!

Γι αυτό ακριβώς ζητήσαμε τον έλεγχο σας! Τον έλεγχο που και εσείς επισταμένως ζητήσατε με βίαιο και αντιδημοκρατικό τρόπο τον περασμένο Ιούνιο.

Αύριο, Δημήτρη Τρίμη, μιλάς στο Μορφωτικό της ΕΣΗΕΑ ,σε ημερίδα για τη φασιστική βία. Είσαι ο μόνος Πρόεδρος που ΔΕΝ καταδίκασε τη βία της 23ης Ιουνίου. Γιατί άραγε;;

Υπάρχει κανείς σ΄ αυτή την αίθουσα που θα δεχόταν να τον κατηγορούν, να τον βρίζουν, να τον χτυπούν και θα έφευγε και συκοφαντημένος και δαρμένος;

4 φορές σας καλέσαμε για έλεγχο με Επιστολές. Σωπάσατε. Προτιμήσατε το εφεύρημα του «ελέγχου υπό δικαστική συνδρομή». Ψάξαμε πολύ με τους νομικούς μας να βρούμε πώς αυτό μπορεί να γίνει. Μέχρι και εισαγγελείς ρωτήσαμε. Πουθενά στο νομικό και κοινωνικό σύστημα της χώρας δεν υπάρχει τέτοια διαδικασία.΄Αρα ,τί θέλατε συνάδελφοι? Να μας κρατάτε ομήρους στη συκοφαντία; Να δουλεύουμε σαν τα σκυλιά, όχι για να… βγάζουμε ανακοινώσεις και να κατεβαίνουμε σε απεργίες, αλλά για να κρατάμε όρθιο στην υπηρεσία όλου του κλάδου τον ΕΔΟΕΑΠ της αρρώστιας και της επικούρησης, και να μη μιλήσουμε; Να μην υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας ???????

ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ, που φέρονται ως απολογισμός στη σημερινή ημερήσια διάταξη έχουν με αδιαμφισβήτητη τεκμηρίωση και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ απαντηθεί από τις 23 Ιουνίου μέχρι σήμερα με κάθε πρόσφορο μέσο. Ανάρτηση στο διαδίκτυο, ηλεκτρονική, τηλεφωνική και προσωπική αλληλογραφία, συναντήσεις ασφαλισμένων με τη διοίκηση. Ότι μέσο υπάρχει για να μάθουν τα 20000 μέλη μας τι ακριβώς συμβαίνει, το εξαντλήσαμε.

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ένας ή μια σ΄ αυτή την αίθουσα σήμερα, που δεν έχει λάβει γνώση και απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα σχετικά με τον απολογισμό ενεργειών της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ, τόσο αναλυτικά και εξαντλητικά. Δηλαδή, καλύτερα δεν γινόταν.

Κρίνω, λοιπόν, ότι δεν θα προσφέρω καλή υπηρεσία στη Συνέλευση μας, αν αναφερθώ πάλι σ΄ αυτά.

Θέλω μόνο να τονίσω ότι κάθε τι που θα αναφέρω στη συνέχεια, τεκμηριώνεται με κείμενα που καταθέτω στο προεδρείο ώστε να αποτελέσουν υλικό των πρακτικών της Γενικής Συνέλευσής μας, με το αίτημα φυσικά να αναρτηθούν στο Διαδίκτυο ώστε να ενημερωθούν και οι συνάδελφοι που δεν μπόρεσαν να είναι σήμερα εδώ.

Σε ότι αφορά στο πρώτο ερώτημα και θέμα της ημερήσιας διάταξης, η απάντηση είναι ΝΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΎΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΊΑ ΜΑΣ. άμεσα Οχι άμεσα όπως ΟΛΑ ανεξαιρέτως τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας μας, αλλά ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ και απαντώ ΟΧΙ ΠΑΝΤΩΣ από την Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, που κατάφερε μέσα στην Κρίση 3 χρόνια τώρα:

• να λειτουργεί αποτελεσματικά, εύρυθμα ο ΕΔΟΕΑΠ,

• να έχει σήμερα ρευστότητα και βιωσιμότητα τουλάχιστον μέχρι το 2016 κάτι, που κανένα ασφαλιστικό ταμείο δεν διαθέτει σήμερα και με την προϋπόθεση βέβαια ότι τα Στουρνάρια της Τρόικας και οι υπηρέτες τους, δεν θα κόψουν το αγγελιόσημο ή θα εγγυηθούν το ετήσιο έσοδό μας υποκαθιστώντας με αυτό την πλήρη απουσία κρατικής επιχορήγησης και εργοδοτικής εισφοράς.

• να μην λείψει από κανέναν φάρμακο και σύνταξη,

• να βοηθήσει τους οικονομικά απελπισμένους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους.

Όσο μπορώ πιό απλά, θα σας δώσω την εικόνα ,το τοπίο την Αλήθεια.

ΕΤΑΠ ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ καλύπτουμε 35.000 περίπου ανθρώπους και χρειαζόμαστε 200 εκ. το χρόνο.

Από αυτά τα 50 χρειάζονται για να λειτουργήσει ο ΕΔΟΕΑΠ

Ο ΕΔΟΕΑΠ που παρέλαβα ως πρόεδρος το 2009 από τον συνάδελφο Κιάο:

• Δεν είχε ποτέ ελεγχθεί από ορκωτούς όπως η Διοίκηση Σπανοπούλου .Τα δύο πορίσματα των ΟΡΚΩΤΩΝ ελεγκτών με ατασθαλίες στις ΑΓΟΡΈΣ ΜΕΤΟΧΏΝ (1999-2001) και την ΠΑΡΑΛΑΒΉ του κτιρίου (2003-2005) βρίσκονται στην Εισαγγελία με μηνυτήριες αναφορές που φέρουν την υπογραφή μου μετα απόφαση ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ. Γιατί το Άδικο μηδέποτε ευλογείται!

Ο ΕΔΟΕΑΠ που μου παρέδωσε ο σ. Κιάος είχε το αγγελιόσημο ως εξωλογιστικό έσοδο δηλαδή απολύτως ανεξέλεγκτο! Το λογιστικοποιούμε με τους ορκωτούς και τις υπηρεσίες μας.

Είχε ένα κτίριο που κατέρρεε αναξιοποίητο για 6 χρόνια.ΌΛΟΙ ξέρετε τι έγινε και πως αξιοποιήθηκε.

Ο Οργανισμός μας στις 31/12 του 2008 είχε 16340 μέλη και σήμερα έχει 17.601!

Το ίδιο διάστημα είχε 1644 συνταξιούχους, σήμερα έχει 2159.

Στα ΕΣΟΔΑ: το 2008 κλείσαμε με 76 εκατομμύρια € ,ενώ η εκτίμηση για τις 31/12 του 2012 είναι μόλις 31εκ.€ !

Στα ΕΞΟΔΑ: το 2008, ήταν 68 εκ.€, φέτος εκτιμώνται στα 57 εκ.€

Από αυτά τα 57 εκατ.: τα 22 εκ € πάνε στους 2159 συνταξιούχους μας. Επιπλέον,

· 8 εκ.€ ήταν το εφάπαξ γιατί η Κρίση οδήγησε σε έξοδο δεκάδες συναδέλφους.

· 7 εκ.€ , σε αποδοχές προσωπικού. Παραλάβαμε 163 εργαζόμενους από τη διοίκηση Κιάου με μισθολόγιο που φέρει την υπογραφή του και σήμερα έχουμε 148 σκληρά και αποδοτικά εργαζόμενους στο σύνολό τους σχεδόν….

Οι μισθοί στον ΕΔΟΕΑΠ έχουν ως ΒΑΣΗ τη σύμβαση της ΕΠΗΕΑ, του ΣΕΥΕ σωματείου των γιατρών μας.Την υπέγραψε ως πρόεδρος πάλι ο σ.Κιάος, που τον αγάπησα πολύ στη νιότη μας ΑΛΛΑ δεν τον εκτιμώ πια. Δεν αμφιβάλω για την ακεραιότητα του Η αδράνεια, η αναποφασιστικότητα του, οι λιγοστές διοικητικές του ικανότητες με απογοήτευσαν….

· 15 εκ€ ξοδεύονται για την περίθαλψή μας έναντι 19 εκ € το 2009, αυτό σαν αποτέλεσμα των σκληρών ελέγχων που όπως όλοι ξέρετε εγκαταστήσαμε.

· Με τις δαπάνες λειτουργίας σταψ 3 εκ.€ περίπου (μειώθηκαν στο απολύτως απαραίτητο με απόλυτο έλεγχο και σύστημα Κανονισμού Προμηθειών) τα δικαιώματα των Ενώσεων και τις κοινωνικές παροχές χρειαζόμαστε περίπου 57 εκατομμύρια € το χρόνο. Αυτός είναι ο ΕΔΟΕΑΠ σήμερα. Εισπράττει 31 εκ € ξοδεύει 57εκ €!! Εκτιμούμε ότι το 2012 έκλεισε με ζημιά 26 περίπου εκατομμυρίων ευρώ.

Τα διαθέσιμα του Οργανισμού ήταν στις 31/12/2008, 194 εκ.€! ενώ σήμερα είναι 67 εκ.€ περίπου.

· Καταγράψαμε 1405 ανέργους. Φραγή στη μερίδα βάλαμε σε 656 και από αυτούς ήρθαν να απογραφούν 369 που ρύθμισαν ευνοϊκά τις οφειλές τους ενώ για 287 η μερίδα μένει κλειστή.

Καταγράψαμε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 504 οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας

· Έχουμε 162 μονογονεϊκές οικογένειες

· 188 πολύτεκνους με πολύ χαμηλό έως ανύπαρκτο εισόδημα

· 41 ανάπηρους από βαριά νοσήματα συναδέλφους μας

Θέλω να ρωτήσω αν κάποιος σ΄ αυτή την αίθουσα ή στον κλάδο μπήκε στον ΕΔΟΕΑΠ και δεν βρήκε ανταπόκριση, από το ισόγειο μέχρι τον 6ο όροφο. Αν κάποιος στερήθηκε το φάρμακο του, την περίθαλψη του, αν κάποιου το εφάπαξ ή η σύνταξη, καθυστέρησε πάνω από 10 εργάσιμες μέρες, αν οι υπηρεσίες που παρέχει το Ταμείο στην σωματική και ψυχική υγεία, στην στοματική υγιεινή, στις νέες τεχνολογίες δεν ήταν αυτή που θα ήθελε, αν μια καταγγελία, ένα παράπονο έμεινε αναπάντητο, αν βρήκε πότε την πόρτα μου κλειστή. Δεν παρουσιάζω το έργο μου , αλλά το καθήκον μου.

Γι αυτό είμαι στον ΕΔΟΕΑΠ! Αυτό επέλεξα να υπηρετήσω: τον άνθρωπο και πιο πολύ τον άρρωστο, τον γέροντα, τον φτωχό, τον αδύναμο. Κι αυτό έκανα! Μαζί, όμως, ρίχτηκα στη μάχη να ξεκαθαρίσω την απαράδεκτη κατάσταση στο Αγγελιόσημο. Να ξεριζώσω νοοτροπίες του παρελθόντος ,ακόμη και με απολύσεις εργαζομένων που κορόιδευαν ή ζημίωναν το Ταμείο και μαζί , έδωσα με τους άλλους οκτώ συναδέλφους τη σκληρή μάχη του PSI. Είπαμε ΟΧΙ και ο κος Βενιζέλος μας είπε προδότες. ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ;

· Καταγγείλαμε την αδιαφανή και ζημιογόνα διαχείριση της διοίκησης Προβόπουλου, που έβαλε λυτούς και δεμένους εντός και εκτός του κλάδου να μας καθαιρέσουν ή αλλιώς να μας ….καθαρίσουν. ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ;

· Δεν τα κατάφερε η ΤτΕ, τουλάχιστον όχι ακόμη…. Στείλαμε 7 εξώδικα. Καταθέσαμε εμπρόθεσμα προσφυγή στο ΣτΕ που εκδικάζεται στις 22-3-2013. ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ;

Οργανώσαμε με προσοχή, σε κορυφαίο νομικό επίπεδο και καταθέσαμε δύο αγωγές, μια κατά του δημοσίου και μια κατά του κυρίου Προβόπουλου και των συνεργατών του. Ζητάμε τα χρήματά μας πίσω και έχουμε βάσιμες ελπίδες ότι θα τα καταφέρουμε. ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ;

Η στάση των διοικούντων της ΕΣΗΕΑ που χωρίς ποτέ να μας καλέσει να συζητήσουμε, επέλεξε την αναφορά στον εισαγγελέα με συνημμένα την επιστολή Προβόπουλου και συνοδά τα επιχειρήματά του εναντίον μας, μόνο στον ΕΔΟΕΑΠ κάνει ζημιά και ευνοεί την πλευρά Προβόπουλου, όχι εμάς!

Κι αυτό , γιατί με αιρούμενη επ΄ αόριστον την αναμονή της επίσκεψης Πεπόνη στον ΕΔΟΕΑΠ, η Διοίκηση δεν μπορεί να καταθέσει μήνυση στα ποινικά δικαστήρια κατά της διοίκησης Προβόπουλου. Γνωρίζουμε τι δεν κάνατε για να προστατεύσετε τα Ταμεία μας. Δεν γνωρίζουμε τί κάνατε!

Σας καλώ, λοιπόν, να καταθέσετε στον Κλάδο σήμερα ενώπιον της ΓΣ στοιχεία για το τί κάνατε…. Πολεμήσατε λάθος εχθρούς, με λάθος τρόπο και διαιρεμένοι!

ΑΠΑΞΙΩΣΑΤΕ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑΜΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΑΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΛΑΔΟ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΒΟΗΘΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΑΛΥΠΤΟΥΣ , ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΣΕ ΓΑΛΕΡΕΣ ,ΝΑ ΤΡΑΒΑΝΕ ΚΟΥΠΙ, ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ, ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΄Η ΚΑΙ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΚΑΥΓΑΔΙΖΑΤΕ ΑΤΕΡΜΟΝΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΑΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ!

Μαζί με τους πολιτικούς, τους εργοδότες και τους εργολάβους σκάψατε μεγαλύτερο το λάκκο της Δημοσιογραφίας. Κι επειδή φοβάστε και να πέσετε μέσα, εκεί ,που με την ανευθυνότητα, την αδράνεια και την ανικανότητα σας μας ρίξατε ,επιλέξατε σαν στόχο τον ΕΔΟΕΑΠ και τη μονιασμένη όχι …μανιασμένη Διοίκηση του!

Αντιλαμβάνεστε τώρα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της διοίκησης της ΕΣΗΕΑ, γιατί ακολουθήσατε λάθος δρόμο. Δεν είμαστε εμείς ο εχθρός όμως …Πάλι λάθος πόδι πυροβολήσατε συνάδελφοι και τώρα κινδυνεύουμε να δεχθούμε βόλι και στην καρδιά μας. Ας είναι….

Εγώ σήμερα σας διαβεβαιώνω ότι ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 9 ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΡΑΞΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ, ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ.

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΄Η ΚΑΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥ, ΑΣ ΤΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ, εδώ ή στον Εισαγγελέα ΄Η, ΑΣ ΣΙΩΠΗΣΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

Προσωπικά, πιστεύω ότι δεν ήρθατε να μας ελέγξετε ,γιατί και οι ίδιοι γνωρίζετε ότι δεν θα βρείτε τίποτε επιλήψιμο.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ ως ανόητη, ψευδή και προβοκατόρικη την δήθεν καταγγελία σήμερα των Σομπολου, Τσαλαπάτη, Νταουντάκη,Κιάου κλπ για τον, ήδη ,εκλεγμένο αντιπροεδρο του ΕΔΟΕΑΠ ,τον έγκριτο δημοσιογράφο, δημοκράτη , συνεπή και ακέραιο συνάδελφο Παναγιώτη Νεστορίδη που ουδέποτε διορίστηκε ή προσλήφθηκε ως υπάλληλος του ΕΔΟΕΑΠ.Δικαίωμα του μετά από αυτό να προσφύγει στα δικαστήρια

Ο Νεστορίδης υπηρέτησε και για μεγάλη…λύπη όλων θα συνεχίσει να υπηρετεί με ήθος στη Διοίκηση του Ταμείου μας .

Καλά θα κάνει η Αθήνα να μάθει να σέβεται τις Ενώσεις της Θεσσαλονίκης, που τήρησαν τη νομιμότητα και υπερασπίστηκαν ενωμένες παρά τις όποιες διαφορές τα Ταμεία μας.

Τέλος, στο ερώτημα περί προσχηματικής και καθυστερημένης παραίτησης, η απάντηση είναι :,Κανένα πρόσχημα!

Τίποτε δεν έχουμε να κρύψουμε ή να φοβηθούμε.

Δεσμευτήκαμε στις 28 Ιουνίου δημόσια ότι θα φέρουμε τα πάντα στο φως και το κάναμε!

Εγγυηθήκαμε την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και το κάναμε!

Δηλώσαμε και οι 9 ότι θα παραιτηθούμε ΜΕΤΑ τον έλεγχο των Ενώσεων και παραιτηθήκαμε!

Οι άλλες 3 Ενώσεις μας το δέχθηκαν, εσείς όχι.

Τον Ιούλιο όπως γνωρίζετε, νοσηλεύτηκα με πνευμονική εμβολή,

Τον Αύγουστο τα γραφεία ΣΑΣ ήταν κλειστά.

Το Σεπτέμβριο που επανήλθαμε και μας αγνοήσατε, δημοσιοποιήσαμε όλα τα πρακτικά της ΓΣ και όλες τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα.

Τον Οκτώβριο εξαντληθήκαμε στον δικαστικό αγώνα με την ΤτΕ στη διεκδίκηση των αποθεματικών μας.

Τον Νοέμβριο οργανώσαμε και ολοκληρώσαμε σειρά κοινωνικών δράσεων για τους ανθρώπους μας και προσπαθήσαμε με έγκριτους θεσμικούς φορείς να (Οικονομικό Επιμελητήριο Δικηγορικός Σύλλογος, Σώμα Ορκωτών) να συγκροτήσουμε Επιτροπή Ελέγχου για να σας βοηθήσουμε να μας….ελεγξετε!

Θα ζητήσω συγνώμη μόνο για τον μήνα Δεκέμβριο που βαρύ οικογενειακό πένθος δεν μου επέτρεψε να ξενυχτήσω περισσότερο για τα συμφέροντα του ΕΔΟΕΑΠ!

Τον Ιανουάριο αποφασίσαμε να απευθύνουμε μια τελική επιστολή στην οποία επίσης δεν απαντήσατε. Ρυθμίσαμε όλες τις εκκρεμότητες για να μην υπάρξει πουθενά καμία καθυστέρηση και συνέπεια από την παραίτηση μας. Βλέπετε,ένας ΦΚΑ, δεν διοικείται σαν εργασιακό σωματείο και τέλος,

τον Φλεβάρη προχωρήσαμε στην παραίτησή μας όπως είχαμε δεσμευτεί και όπως είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας.

Για να αντιληφθείτε πόσο η μάχη είναι σκληρή καθημερινή και ο αγώνας σκληρός, ακόμη προχθές στείλαμε νέο εξώδικο στην ΤτΕ αντικρούοντας την προσπάθεια Προβόπουλου να εμφανίσει ως τελεσίδικο το κούρεμα και ως διαχείριση αμοιβαίου κεφαλαίου το ΚΑΚ.

Γιατί η διοίκηση του Ταμείου απαιτεί προσόντα, που δυστυχώς για όλους μας δεν τα έχετε ….

Απαιτεί πείρα, γνώσεις, υπευθυνότητα, αποτελεσματικότητα, έργο, εργασία σκληρή αδιάκοπη κι όχι καφεδάκια, μπυρίτσες και σουβλάκια που κοστίζουν 58000 € το χρόνο!

Και αν δεν θέλετε να μας πείτε τι πίνετε και δεν μας δίνετε εκεί στην Ακαδημίας, σας καλώ να ΔΩΣΕΤΕ αναλυτικά στοιχεία για τη ανέλεγκτη ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ 20 εκ ευρώ περίπου που έχετε εισπράξει από τα Ταμεία τα τελευταία 12 χρόνια.

Ας μας πει η παράταξη των Αγγέλη – Λίτση, που έχει την ευθύνη του Ταμείου της ΕΣΗΕΑ ,γιατί πιαστήκατε στον ύπνο και βρεθήκατε -ΧΩΡΙΣ να το καταλάβετε- με ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 1 εκατ. €, που κουρεύτηκε χωρίς καμία σας αντίδραση?

Ας πουν εδώ και σήμερα οι συνάδελφοι που εσείς οι 11 προτείνατε στο Υπουργείο να διοριστούν και να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα του κλάδου στη διοίκηση του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, (Σόμπολος, Τρίμης, Στ. Νικολόπουλος) πού ήταν, όταν μετά τις 9 Μαρτίου, ο Κώστας Τσουπαρόπουλος αναγκαζόταν να εκταμιεύει για τις ανάγκες ρευστότητας χρήματα από την ΤτΕ?

Κατάλαβαν άραγε ότι ρευστοποιούσαν κουρεμένα ομόλογα του 2042 στις τιμές του β΄ εξαμήνου του 2012. Κι αν το ήξεραν γιατί δεν το λένε;

Ρωτάω δημοσίως: Πόσα ομόλογα ρευστοποίησε το ΕΤΑΠ ΜΜΕ μετά το PSI?

Ζητάω να κατατεθεί έστω ένα χαρτί, με έστω μία ενέργεια των μελών της ΕΣΗΕΑ στη διοίκηση του Κύριου Ταμείου μας για την υπεράσπιση των αποθεματικών μας.

Και φυσικά το μισθολόγιο των εργαζόμενων στην ΕΣΗΕΑ, τη διαδικασία και τα κριτήρια πρόσληψης τους καθώς και την πλήρη ενημέρωση της ΓΣ για τα περίφημα δάνεια χωρίς επιστροφή, το αδιαφανές σύστημα του περίφημου Ταμείου Αλληλοβοηθείας κοινωνικά αδύναμων συναδέλφων, τη ζημιά από τα αναξιοποίητα ακίνητα της ΕΣΗΕΑ και το σχέδιο έστω μιας όποιας προτεινόμενης ΣΣΕ για κρατικά και ιδιωτικά ΜΜΕ, όποτε καταφέρετε με… σημαίες και με ταμπούρλα, να την φέρετε στο τραπέζι διαπραγμάτευσης με τους εργοδότες που κάνουν πάρτι ασυδοσίας στην πλάτη του Κλάδου με τις πλάτες της Διοικήσεως σας.

Και μη μου πείτε κυρία Νταουντάκη ότι εδώ απολογούμαι εγώ!

Απολογήθηκα στη ΓΣ του Ιουνίου και με στείλατε στο νοσοκομείο!

Εσείς είστε η Διοίκηση που συγκάλεσε σήμερα έκτακτη ΓΣ της ΕΣΗΕΑ.

Εσείς πρέπει να πείτε στον Κλάδο τι έχετε κάνει για τον ΕΔΟΕΑΠ και τι προτείνετε να γίνει για τη ΣΩΤΗΡΙΑ του!

Εγώ εδώ σήμερα ενημερώνω ως οφείλω τους συναδέλφους και σας ζητώ να λογοδοτήσετε ως διοίκηση του Σωματείου μου.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ 5 ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ που δεν έκανε το αυτί σας να ιδρώσει….αντιλαμβάνομαι ότι εκεί στον ΤΡΟΛ κόσμο της Ακαδημίας, σας ξάφνιασε…. Ίσως έχετε από καιρό ξεχάσει τί σημαίνει ευθύνη, δέσμευση, αξιοπρέπεια….. Διαβεβαιώνω όλο τον Κλάδο, όμως, ότι τίποτε άλλο δεν υπάρχει πίσω, μπροστά, δεξιά κι αριστερά πάνω και… κάτω από την παραίτησή μας!

Μην μας κρίνετε με βάση όσα ξέρετε στην Ακαδημίας. Είναι τελείως άλλο το έργο και οι ευθύνες μιας διοίκησης σαν τη δική μας.

Καθένας στο μετερίζι του λοιπόν και όλοι μαζί για τον ΕΔΟΕΑΠ.

Κι εσείς κι εμείς θα κριθούμε στην κάλπη και για όσα κάναμε και για όσα δεν κάναμε.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι ζητήσατε έλεγχο και δεν ήρθατε να τον κάνετε.

Ζητήσατε παραιτήσεις και τις έχετε.

Ζητήσατε εκλογές μεταθέσατε την ευθύνη σας στη ΓΣ και χαίρομαι που σήμερα προκηρύχθηκαν επιτέλους! Θυμίζω ότι οι εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ, γίνονται μόνο με το Καταστατικό του ΕΔΟΕΑΠ. Σύμφωνα με το νόμο αυτό είναι απόλυτη ευθύνη του Διοικητικού σας Συμβουλίου.

Αν με τη στάση σας σήμερα οδηγήσετε τη ΓΣ σε διχασμό ή σε καταδίκες και αναθέματα, αύριο όλος ο κλάδος θα σας πει αυτό που σήμερα θα τολμήσω να πω εγώ:

ΕΝΩΘΕΙΤΕ ή ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ.

΄Οσο συνεχίζετε αυτή η κατάσταση στην ΕΣΗΕΑ τόσο ζημιώνεται ο Κλάδος μας και οδηγείται στην ανυποληψία και τη διάλυση.

Σύμφωνα με το καταστατικό μας, είμαι υπηρεσιακή πρόεδρος του Ταμείου μας μέχρι τις 12 Μαρτίου. Μην αφήσετε τις παραταξιακές διαφορές να αγγίξουν τον ΕΔΟΕΑΠ.

Η εμπειρία μου και η δουλειά μου είναι στη διάθεση του κλάδου και φυσικά της ΕΣΗΕΑ ανεξάρτητα από το όποιο αποτέλεσμα της κάλπης. Το μόνο που σέβομαι και το μόνο στο οποίο υποτάσσομαι.

Σας ευχαριστώ, που με ακούσατε

Ελένη Σπανοπούλου

Keywords
ΕΣΗΕΑ, εδοεαπ, ελενη, εδοεαπ, ζωη μου, εταπ μμε, σας ευχαριστώ, θεματα, ιουνίου, ωρα, ευρω, κουρεμα, συριζα, psi, επιδοματα, εοππυ, δικαιωματα, σχεδιο, σωτηρια, διοικηση, εοπυυ, νπιδ, χατζηδακης, βρυξέλλες, τροικα, σεβ, ζωη, τρια, συμμετοχή, τσπεαθ, βιωσιμότητα, λογο, ειλικρίνεια, οφείλω, Χριστούγεννα, ΚΚΕ, στουρναρας, παμε, μμε, απεργιες, ηλεκτρονική, εξοδα, μισθολογιο, επηεα, αθηνα, θεσσαλονικη, ρωτήσω, κος, βενιζελος, ττε, ιδια, παντα, φως, εκκρεμότητες, νικολοπουλος, σσε, σημαίνει, εκλογες, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, εφημεριδες, σταση εργασιας, εφημεριδα δημοκρατια, κλειστα επαγγελματα, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, απεργια 3 μαρτιου, απεργια 4 μαρτιου, απεργια 8 μαρτιου, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, απεργια μμε, απογραφη 2011, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, απολυσεις στο δημοσιο, δραχμη, εκτακτη εισφορα, εισφορα αλληλεγγυης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, παπαδημος, λουκας παπαδημος, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, υπουργειο δικαιοσυνης, τι ειναι το psi, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, βουλευτικές εκλογές 2012, θεμα εκθεσης 2012, ογα επιδοματα, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, κοινωνια, τι σημαινει, ηλεκτρονική, το θεμα, ακινητα, γνωμη, γνωση, γυναικα, δανεια, δουλεια, εθνικη, εργασια, ηθικη, ημερησια, θεμα, καθημερινη, μμε, νπιδ, οικονομια, ομολογα, ονοματα, πνευμονικη εμβολη, σεβ, σημαιες, σημερινη, σσε, σωτηρια, τραγουδια, ττε, υγεια, φως, ωρα, αγωνες, αδρανεια, αμυνα, απλα, ασφαλιστικο, ασφαλιστικα ταμεια, αυτι, βιωσιμότητα, βρειτε, βρυξέλλες, γινει, γινονται, γραφεια, δεμερτζης, διαστημα, δυναμη, δυστυχως, διοικηση, δικη, διαδικτυο, εγινε, εγγραφες, αιθουσα, ευρω, ειλικρίνεια, ειπε, υπαρχει, εκθεση, εκκαθαριση, εκκρεμότητες, εκτιμηση, ελπιδα, εμειναν, ενεργεια, ενημερωση, εννοια, εξωδικο, εξοδα, επηεα, επρεπε, ερθετε, εταπ μμε, ευθυνη, εφαπαξ, εφημεριδα, εχθρος, εχθροι, ζημια, ζωη, ζητα, ζωης, ζωη μου, ιδια, ιδιο, η δικη, υπηρεσια, υπηρεσιες, υπνο, εικονα, κυβερνηση, κυρια, κλιμα, κος, κτιριο, λαθος, λεηλασια, λειψει, λογο, μπορειτε, μηνυση, νυχτα, ντροπη, ξερετε, παντα, οκτω, οφείλω, οχθη, παμε, πενθος, πιο πολυ, υπογραφη, πορτα, ρωτήσω, συγνωμη, συζητησουμε, συνεχεια, συνταξη, σειρα, συμμετοχή, σκυλια, σουβλακια, σωμα, σπιτι, σχεδιο, σωματειο, τιμη, τιτανιο, τρια, ισογειο, ισχύ, φυσικα, φορα, χυδαιο, ψυχραιμια, ωρες, αγωνας, δικαιωμα, δικαιωματα, ειπαμε, γνωσεις, χωρα, ιδιαιτερα, υπουργειο, ιουνίου, κειμενα, καρδια, κωστας, μπροστα, νομικου, σημαίνει, θεματα, υγειας, υλικο
Τυχαία Θέματα