Εν τάχει…σε επαναληπτικές εκλογές

Είναι αναπόφευκτα σαφές… ότι πρέπει να γίνει ο δεύτερος γύρος των εκλογών το «συντομότερο δυνατόν» χρονικά εάν δεν βρεθεί φυσικά λύση (που δεν φαίνεται να βρίσκεται) από τις διερευνητικές εντολές!

Η ημερομηνία που παίζει για… 17 Ιουνίου μάλλον είναι αργά αφού το ΔΝΤ παγώνει κάθε χρηματοδότηση προς την χώρα μας αφού θεωρεί ότι η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να συμφωνήσει για τα μέτρα λιτότητας που έρχονται

για να καταβάλλει την επόμενη δόση και έτσι η δήλωση «ουδέν σχόλιο για τις εκλογές της Κυριακής» από την εκπρόσωπο τύπου του ΔΝΤ δείχνει ότι οι σχετικές προθέσεις είναι σαφείς!

‘Αρα είναι… αναγκαίο να ακουστούν οι δυνάμεις και οι φωνές της οικονομίας για εν τάχει σχηματισμό κυβέρνησης για να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην οικονομία όπου όλα έχουν μείνει στη μέση όπως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η πληρωμή του ομολόγου που είναι για τις 15 Μαΐου, τα νέα μέτρα για την επόμενη δόση και άλλα πολλά που δεν μπορούν να μείνουν μετέωρα !

Το ερώτημα είναι ότι τίποτα από όλα αυτά δεν απαντά ο κύριος Τσίπρας μέχρι στιγμής για την οικονομία και την επόμενη ημέρα χωρίς ταυτόχρονα να παρουσιάζει και κάποιο οικονομικό πρόγραμμα!

Οι πολίτες περιμένουν την παρουσίαση οικονομικών προγραμμάτων από τα κόμματα για να επανακοστολογήσουν λεπτομερέστερα τη στάση τους στις επόμενες εκλογές στις οποίες αναπόφευκτα φαίνεται να οδηγούμαστε λόγω των χαμηλών ποσοστών όλων των κομμάτων…

‘Οσο για τις εκλογές ισχύει το ρητό «το γοργόν και χάριν έχει» διότι τα περιθώρια στενεύουν απ όλες τις πλευρές ενώ κάποιοι κάνουν λόγο και εκλογές για το τέλος Μαΐου!

Ο χρόνος πιέζει και η χώρα καταρρέει…!

Χωρίς… όμως να ξεχνάμε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το πρώτο κόμμα στην κινούμενη άμμο αυτών των εκλογών η οποία πρέπει και να οδηγήσει τις όποιες εξελίξεις!

Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης

Keywords
Τυχαία Θέματα