Επεισόδια για τα μεταλλεία χρυσού με δακρυγόνα σε σχολείο στην Ιερισσό Χαλκιδικής

Ενταση και επεισόδια με δακρυγόνα ακόμη και σε σχολείο καταγράφονται από το πρωί της Πέμπτης στην Ιερισσό Χαλκιδικής: Δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν με ρίψη χημικών να απομακρύνουν κατοίκους που εμπόδιζαν αστυνομικούς να διεξάγουν έρευνες σε συγκεκριμένα σπίτια στα οποία διενεργούνται έρευνες σχετικά με την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στις εγκαταστάσεις της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.

Σύμφωνα με μαρτυρίες και καταγγελίες κατοίκων η αστυνομία έριξε δακρυγόνα ακόμα και σε προαύλιο

σχολείου της Ιερισσού.

Μέσα στο σχολείο έχει μεταβεί ιατρικό κλιμάκιο καθώς έχουν λιποθυμήσει τρεις μαθητές από τη ρίψη χημικών.

Προσαγωγές δεκάδων ατόμων έγιναν από την αστυνομία, ανάμεσά τους και αρκετών ανηλίκων.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν κάτοικοι της Ιερισσού εμπόδισαν το κλιμάκιο της αστυνομίας να προχωρήσει σε έρευνες και συλλογή στοιχείων σε οικίες ατόμων που είχαν ταυτοποιηθεί με γενετικό υλικό που βρέθηκε στον τόπο της επίθεσης στις Σκουριές.

Κάτοικοι έβαλαν φωτιά σε κάδους και έκλεισαν τον δρόμο μπροστά στο αστυνομικό τμήμα, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, παρουσία δικαστικού, πρόκειται να κάνουν έρευνες σε τουλάχιστον 20 σπίτια της Ιερισσού, καθώς ευελπιστούν ότι θα βρουν κυνηγητικά όπλα και άλλα αντικείμενα, τα οποία χρησιμοποίησαν οι εμπρηστές στις Σκουριές.

Στο αστυνομικό τμήμα της Ιερισσού έχουν προσαχθεί από νωρίς το πρωί ύποπτοι για την επίθεση στο εργοτάξιο του μεταλλείου.
Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν ότι έχουν ταυτοποιηθεί επτά άτομα, μέσω της ανάλυσης των εικόνων που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας, αλλά και των ιχνών DNA από αντικείμενα που άφησαν πίσω τους οι δράστες.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα